Pred vama je drugi Brainfinity problem! Rešite ovaj književni problem i svoju ekipu dovedite u drugu fazu Brainfinity 2021 takmičenja.

Science on Stage Europe, najveća evropska STEM mreža sa preko 100.000 STEM nastavnika iz EU, koja se zalaže za poboljšanje kvaliteta nastave prirodnih naučnih disciplina: tehnologije, inženjerstva i matematike, istakla je Brainfinity kao najveće STEAM takmičenje u regionu.

Kao što smo vam ranije najavili, počinjemo da realizujemo još veće Brainfinity ideje. Brainfinity neće biti samo takmičenje već mnogo više od toga!

Овај садржај је заштићен лозинком. Да бисте га видели, молимо вас да унесете своју лозинку испод:

Od sledeće nedelje sve problem solvere očekuju novi Brainfinity problemi + VAŽAN INFO za sve finalisteSvaka ekipa koja reši bar jedan problem prolazi u drugu fazu takmičenja Dragi problem solveri, Uveliko pripremamo nove zadatke za vas, a već naredne nedelje očekuje vas prvi Brainfinity problem, koji će vam pomoći da se plasirate u drugu fazu…

Prošlo je malo više od mesec dana od održavanja velikog Brainfinity 2020 finala. Nakon što su se utisci slegli, a impresije stišale, vreme je da počnemo da razmišljamo o narednom Brainfinityju. Zato vas sada obaveštavamo da će sve ekipe koje su se ove godine prijavile za Brainfinity 2020 takmičenje automatski biti prijavljene i za Brainfinity…

Brainfinity je podelio nagrade ekipama koje su zauzele prva tri mesta u kategoriji 6. razreda u finalu koje je održano u subotu, 6. juna, u Beogradu.

Dan nakon velikog Brainfinity finala, koje je održano u subotu, 6. juna, u Savremenoj gimnaziji i ITHS-u, svi problem solveri dobili su novi zadatak. Naime, trebalo ja da ekipe reše problemsku situaciju „Problem solving Brainfinity finala”.

Dragi naši problem solveri, U želji da u ocenjivanje ekipa u Brainfinity finalu uključimo što više članova žirija i obezbedimo internacionalni aspekt Brainfinity takmičenja, žiri jučerašnjeg finala uključivao je i članove koji nisu bili fizički prisutni, već su poene davali sa različitih strana sveta.

Brainfinity 2020 finale je završeno! Ovo su pobedničke ekipe Ovogodišnji Brainfinity je uspešno završen! U finalu je učestvovalo 45 ekipa iz 25 gradova u Srbiji, svi učesnici su pokazali odlično znanje, snalažljivost i timski duh, ali samo četiri ekipe okitile su se titulom pobednika i sa sobom kući ponele zlatne medalje. Ovo su pobednici Brainfinity…

Juče je završeno glasanje na društvenim mrežama, a poeni koje su ekipe prikupile na taj način sabiraju se sa poenima koje su dobile za svoj logo i vizuelni identitet još pre Brainfinity izazova, pa tako u finale ulaze sa određenim brojem bodova. Pogledajte koliko poena su sakupili Brainfinity finalisti do sada.

Brainfinity će emitovati čak šest live streamova u finalu – za svaki razred po jedan stream – kako bi posetioci sajta mogli da gledaju online ekipe koje su njihovi favoriti, kao i prenos dodele nagrada i proglašenje pobednika.

Drage Brainfinity ekipe, Dobro došle u Savremenu gimnaziju i ITHS na veliko Brainfinity 2020 finale!

Svi zainteresovani učenici, nastavnici i roditelji koji budu želeli da vide kako izgleda Brainfinity 2020 finale moći će da prate live stream prezentacija, u kojima će ekipe izlagati rešenja do kojih su došle radeći zadatke u finalu. Svi live streamovi biće emitovani na našem sajtu 6. juna 2020, od 15:00 do 16:00 časova.

Bliži nam se Brainfinity 2020 finale, koje je zakazano za subotu, 6. jun 2020. U finale je prošlo ukupno 56 ekipa, od čega su se 52 ekipe za svoje mesto izborile u Brainfinity izazovu, koji je održan onlajn 14. marta, dok su se još četiri ekipe plasirale kroz Brainfinity projekat.

Ovogodišnje Brainfinity finale održaće se u subotu, 6. juna, a zbog proširene kvote finalista ono će se realizovati na dve lokacije.

Zadatak „Vreme je novac” nalazi se na pet stranica. Imate vremena da ga rešite do 11. maja. Srećno!

Rešite novi projekat „Verovali ili ne”, u kome vežbamo verovatnoću. Zadatak je na četiri stranice. Srećno!

Obaveštavamo vas da je Brainfinity 2020 finale odloženo usled trenutne situacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa.

Napomena: Obratite pažnju na broj stranica koje ima ovaj zadatak. Ceo zadatak se ne nalazi samo na prvoj stranici, već na četiri stranice.

U nastavku je prvi Braifninity projekat. Srećno u rešavanju.

Finalisti, verujemo da se sami pripremate za veliko Brainfinity 2020 finale. Da biste bili što spremniji, odlučili smo da vam pomognemo.

U subotu, 14. marta, održana je prva faza takmičenja Brainfinity 2020 – Brainfinity izazov, na kom su 333 ekipe rešavale logičke zadatke u borbi za prolaz u finale.

U nastavku je spisak ekipa koje su prošle u Brainfinity 2020 finale.

STIŽU PRVI POENI PRE TAKMIČENJA: Top 30 najboljih logoa na takmičenju Brainfinity 2020 Brainfinity je takmičenje koje neguje otvoreno razmišljanje učenika, timski duh, želju za neprestanim učenjem, ali i maštovitost, inovativnost i kreativnost. Zbog toga se na Brainfinity takmičenju boduje i vizuelni identitet ekipe – njen logo i ime. U nastavku izdvajamo 30 ekipa koje…