Pogledajte kako je izgledalo Brainfinity 2022 finale

I ove godine, Brainfinity finale okupilo je veliki broj mladih problem solvera. Događaj je protekao u lepoj atmosferi, druženju i zdravom takmičarskom duhu.

Prenosimo vam deo atmosfere sa takmičenja, kao i utiske učenika, nastavnika i organizatora:

Ekipe – njih 42 – rešavale su po tri Branfinity problema, a zatim svoja rešenja prezentovale stručnom žiriju.

Pogledajte Brainfinity finale 2022 galeriju.

Konkurencija sve veća, a stručni žiri na sve težim mukama

Interesovanje za Brainfinity takmičenje raste iz godine u godinu i broj prijavljenih ekipa je sve veći. Veliki odziv stavlja stručni žiri na teške muke, jer je konkurencija sve jača. Većina takmičara pokazuje zavidan nivo problem solving veština i iznenađuje originalnim i zrelim rešenjima Brainfinity problema.

Žiri je zbog toga bio prinuđen da zadaje teže probleme nego na prethodnim takmičenjima, ali takmičari su se, uprkos složenosti Brainfinity problema, odlično snašli. U ocenjivanju su presuđivale filigranske nijanse.

Profesori uče od učenika

U govoru pred dodelu medalja prvoplasiranim ekipama, osnivač Brainfinityja, profesor Ivan Anić, priznao je da stručni timovi koji takmičarima zadaju Brainfinity probleme ponekad ni sami nisu sigurni u njihova rešenja i da nestrpljivo očekuju rešenja učenika kako bi ih analizirali i iz njih učili.

Nova Brainfinity avantura počinje u septembru

Obaveštavamo sve zainteresovane da će, kao i dosadašnja, naredno Brainfinity takmičenje početi u septembru i da će pravila biti ista kao prethodnih godina. 

Radujemo se kako ponovnom druženju sa poznatim ekipama tako i novim takmičarima koji će uploviti u Brainfinity problem solving avanturu, naučiti mnogo toga korisnog i sjajno se provesti!

Vidimo se u septembru!