Plasman ekipa

Kako su problem solveri rešili najnoviji Brainfinity zadatak?

Dan nakon velikog Brainfinity finala, koje je održano u subotu, 6. juna, u Savremenoj gimnaziji i ITHS-u, svi problem solveri dobili su novi zadatak.

Naime, trebalo ja da ekipe reše problemsku situaciju „Problem solving Brainfinity finala”.

Usled tehničke greške koja se potkrala u programu koji je bio zadužen za sabiranje poena u finalu, Brainfinity je odlučio da pozove svoje problem solvere u rešavanje ovog neočekivanog izazova. Trebalo je da do juče ekipe pronađu sistemsku grešku u obračunu poena 6. razreda, a zatim da daju svoje ideje kako Brainfinity može da reši ovu situaciju tako da nijedna strana ne bude oštećena. Šta su one uradile?

Učenici još jednom pokazali sjajne sposobnosti u rešavanju problema

Broj ekipa koji je rešavao ovaj zadatak dokazao nam je da Brainfinity živi i nakon finala, zbog čega nam je veoma drago. Još draže nam je što su se ekipe zaista potrudile da reše prvi zadatak i iz našeg ugla sagledaju situaciju u kojoj smo se našli.

Većina ekipa uočila je grešku ukazavši nam na činjenicu da bi, po dobrom obračunu poena, prvo mesto u 6. razredu zauzele dve ekipe sa 84,5 poena, drugo mesto bi podelile dve ekipe sa 74,5 poena, dok bi treće mesto zauzela ekipa koja je u ukupnom zbiru imala 64 poena. Inače, sve ekipe su u finalu maksimalno mogle da osvoje 132 poena.

Na pitanje šta bi trebalo da Brainfinity sada uradi stigao nam je veliki broj vaših predloga! Svaka vam čast na inovativnosti i vremenu koje ste odvojili za rešavanje ovog zadatka.

Odluka je doneta! Realizujemo vaše najbolje ideje

Brainfinity je odlučio da iskombinuje vaše najbolje ideje, tako da će sve ekipe koje su zapravo osvojile prva tri mesta u 6. razredu dobiti iste nagrade i medalje koje im inače sleduju.

To su sledeće ekipe:

  1. BunOgLAvci i Genijalci (dele prvo mesto);
  2. Fantomi i Zeleni parni radijatori (dele drugo mesto);
  3. Sremačka družina.

Čestitamo ovim ekipama na pokazanom znanju u finalu!

Pogledajte plasman svih finalista

Dragi finalisti, još jednom želimo da vam zahvalimo na pokazanom znanju i snalažljivosti koje ste pokazali u finalu, a moramo posebno da istaknemo vaš timski duh i drugarstvo na koje mi iz Brainfinityja nismo ostali imuni. Čast je što ste baš vi naši učesnici.

U nastavku možete pogledati zbirne poene svih finalista. Do sledeće godine i novih izazova pratite naše društvene mreže, jer vam i za ovo leto pripremamo mnogo zanimljivih aktivnosti.

Klikom na sliku iznad pogledajte plasman V razreda.

Klikom na sliku iznad pogledajte plasman VI razreda.

Klikom na sliku iznad pogledajte plasman VII razreda.

Klikom na sliku iznad pogledajte plasman VIII razreda.