Pažnja, stiže prvi Brainfinity problem 2023! Pred vama je zagonetka u stihovima

Dragi detektivi i detektivke, obaveštavamo vas da je stigla omiljena poslastica za vaše moždane vijuge!

Pred vama je prvi Brainfinity problem za ovu godinu, a to znači da… kvalifikacije za Brainfinity 2023 mogu da počnu!

Pravila takmičenja ostaju neizmenjena

Kada je reč o pravilima Brainfinity takmičenja, ona ostaju ista kao prethodnih godina. Počinjemo sa kvalifikacijama koje se sastoje od rešavanja Brainfinity problema. Svi koji uspeju da pronađu rešenje za bar jedan problem plasiraju se u naredni krug takmičenja. U tom narednom krugu suočiće se sa Brainfinity izazovom, a oni koji najmanje budu štedeli svoje vijuge dobiće priliku da se takmiče u velikom Brainfinity finalu, koje će biti održano naredne godine.

Pa da počnemo…

Kako da pošaljete svoje rešenje

Bez obzira na to što ćete svoja rešenja upisivati u kvadratić na sajtu koji je predviđen za to, potrebno je da detaljno objasnite način na koji ste došli do rešenja. Dokaze o svojim rešenjima treba da pošaljete na platformu, u PDF dokumentu koji će postupno i detaljno prikazivati vaš postupak pronalaženja odgovora.

Obavezno je da svoje dokaze o rešenjima pošaljete najkasnije do 15. oktobra.

Vaše korisničko ime (username) predstavlja imejl-adresu vaše ekipe, a vaša šifra je Brainf@2021.

Podsetite se na vreme naziva imejl-adrese svoje ekipe, a ukoliko je zaboravite, kontaktirajte s nama na vreme! Poželjno je da se samo jedan član ekipe uloguje na platformu i pošalje rešenje do kog ste zajedno došli kako biste izbegli preklapanje slanjem više različitih rešenja.

Korak po korak do konačnog rešenja

Vaš zadatak je da rešite zagonetku u stihovima. Stihovi se nalaze na platformi, te se morate ulogovati na nju kako biste videli svoj zadatak.

Želimo vam puno sreće u rešavanju novih problema!