Učenici prezadovoljni Brainfinity Schoolom

Projekat Brainfinity School počeo je pre nešto više od mesec dana sa radom, a sudeći po reakcijama učenika, veoma je uspešan.

Učenici koji pohađaju BF School popunjavali su upitnik u kom su se izjašnjavali o svojim utiscima o školi.

U nastavku vam ispisujemo neke od odgovora koje su učenici davali na pitanja koja se tiču njihovog dosadašnjeg iskustva: „Lepo je raditi i u grupama koje ne poznajemo jer su mišljenja različitija”, „Zanimljivo mi je što imamo mogućnost da steknemo znanja koja nisu tipično školska, već su to neke situacije i problemi iz svakodnevnog života”, „Ne bismo promenili ništa”.

Kako izgleda nastava u Brainfinity Schoolu?

Časovi BFS-a održavaju se svake nedelje, a nastava je organizovana onlajn, preko aplikacije „Google Meet”. Ona uključuje interaktivna predavanja, diskusije i video-materijale koje učenici analiziraju i o kojima raspravljaju.

Posebno su zanimljivi video-skečevi, gde profesionalni glumci nailaze na različite probleme, a onda pozivaju učenike da im pomognu u rešavanju.

Kakve su probleme rešavali učenici u Brainfinity Schoolu?

Učenici su do sada rešavali dosta zanimljivih i izazovnih problema, a oni najzanimljiviji tek dolaze.

Između ostalog, učenici su imali zadatak da pomognu jednoj simpatičnoj družini čiji članovi i nisu baš složni (glumci u skeču) da donesu odluku o tome ko je najsuper super heroj, pri čemu je odluka morala da bude doneta na osnovu objektivnih merila, a ne ličnih simpatija.

U obzir se uzimalo koji je superheroj bio najefikasniji u borbi protiv loših momaka, ali i koliko je bio angažovan u humanitarnom radu, koliko je svoje moći koristio radi promocije pravih vrednosti, koliko je skroman i komunikativan, a koliko nadmen i nepristupačan običnim smrtnicima.

Šta mislite na koga je pao izbor: na Betmena, Supermena, Hulka, Spajdermena ili nekog trećeg?

Nagrade u kriptovalutama BrainCoinFinity i BrainCent

Zalaganje učenika na času nagrađuje se kriptovalutom dizajniranom specijalno za Brainfinity School. Tako su učenici imali mogućnost da, ukoliko pokažu zalaganje na časovima, dođu i do svoje zarade u vidu kriptovalute BrainCoinFinity. Jedan BrainCoinFinity vredi 100 BrainCenta.

Mesto za strastvene problem solvere

Projekat Brainfinity School nastao je sa željom da učenicima koji su pokazali veliko interesovanje za dosadašnje takmičenje Brainfinity Challenge i uspeh na njemu ponudimo još više zanimljivog i izazovnog problem solving sadržaja, koji, pored BF problema, uključuje i debate, interaktivnu nastavu i teorijska znanja o problem solvingu i srodnim disciplinama, koje su višestruko korisne i dragocene u 21. veku.

Ukoliko ste zainteresovani za problem solving i imate želju za usavršavanjem u ovoj disciplini, koja će vam biti od velike koristi za napredak u životu i karijeri, podsećamo vas da se u Brainfinity School možete upisati od septembra 2022. godine.

O detaljima procedure za upis bićete pravovremeno i detaljno obavešteni.

Radujemo se druženju od septembra.