Stigao je treći dugoočekivani Brainfinity problem, a to je virtuelna berza!

Drage Brainfinity ekipe, pred vama je problem koji ste sa nestrpljenjem iščekivali.

Treći Brainfinity problem predstavlja jedan veoma poseban i interesantan zadatak. Imaćete priliku da se oprobate u jednom od zanimljivijih poslova u trgovini na berzi!

Biće vam dodeljena određena suma novca, a vaš zadatak je da novac pametno investirate kako biste zaradili profit. Važno je znati da je sav novac u ovom problemu imaginaran, stoga možete uživati igrajući se na berzi bez razmišljanja o potencijalnom gubitku.

Povereno vam je 20.000 $. Kako ćete ih pametno iskoristiti?

Pred vama je novi zadatak. Dajemo vam određenu svotu novca i pozivamo vas da za 20 dana, koliko traje ovaj izazov, novac pametno i racionalno ulažete na berzi. Vrednost na berzi skače i opada iz minuta u minut, uvek je neizvesno.

Da li kupiti deonice u određenom trenutku ili sačekati još malo? To su samo neka od pitanja sa kojima ćete se susretati. 

Vaši rezultati zavisiće isključivo od toga kako budete analizirali tržište na berzi i svoja ulaganja.

Kako funkcioniše berza?

Berze su velika organizovana finansijska tržišta. One predstavljaju tržište gde se posluje novcem, odnosno hartijama od vrednosti,  po već postavljenim pravilima. 

Na berzi je značajno da se stalno prate aktuelnosti u svetu jer se na njoj trguje deonicama koje se menjaju doslovno iz minuta u minut. 

Iako je trgovanje na berzi jednostavno, potrebno vam je vremena da se usavršite i smislite dobru strategiju. Uvek treba da budete dobro informisani i da razmislite kako ćete ulagati novac ne bi li vaš portfolio bio što bolji.

Šta je vaš zadatak u ovom problemu?

Da biste mogli da trgujete deonicama na berzi, potrebno je da se ulogujete na sajt MarketWatch, da napravite nalog sa mejlom svoje ekipe ovde, do 24. novembra, i nakon toga uđete u igru ovde. Napominjemo da pre 24. novembra morate pristupiti igri na ovom linku.

Posle 24. novembra nećete moći da pristupite igri,  jer od 24. novembra berza postaje otvorena za trgovanje akcijama, i to svakog dana od 15:30 do 22:00. Posmatrajte kompanije u koje možete da ulažete, pratite aktuelne trendove u svetu, istražite da li su kompanije u koje ulažete u krizi ili imaju velike uspone. Ovo su neki od predloga za uspešno poslovanje na berzi. Savetujemo da ne ulažete u kompanije u koje svi ulažu. Neka svako razmišlja za sebe, a onda zajedno donesite odluku.

PODSEĆAMO: Da biste učestvovali u rešavanju ovog problema, neophodno je da se prijavite do 24. novembra, jer posle toga nećete moći da pristupite igri i izgubićete šansu da učestvujete u ovom problemu.

Možete se takmičiti do 14. decembra. Nakon toga sastavićemo rang-listu sa ekipama koje su najviše zaradile. U narednu fazu Brainfinity takmičenja proći će sve ekipe koje ostvare više od 1% profita.

Još jednom napominjemo da novac nije stvaran, već imaginaran. Uživajte u ovom izazovu!