Peti Brainfinity problem

Peti Brainfinity problem pred učenike stavlja novi izazov: Osmislite i kreirajte jedan svoj problem – tri, četiri, saaad!

Brainfinity takmičenje posvećuje V Brainfinity problem Brainfinity problem solving weeku, jedinstvenoj nedelji problem solvinga koja će se od 7. do 13. decembra održati u čast rođenja začetnika problem solvinga, mađarskog matematičara Đerđa Poje (Pólya György).

Zato smo odlučili da ovog puta zamenimo uloge: u V Brainfinity problemu učenici ne rešavaju probleme, već postaju njihovi kreatori. O čemu je tačno reč, saznajte u nastavku.

Ekipe koje osmisle najbolje probleme prolaze u narednu fazu Brainfinity takmičenja

Problem solving ne podrazumeva samo rešavanje problema već i njihovo osmišljavanje. Kreiranje problema koje vi rešavate kroz Brainfinity takmičenje nije nimalo lak zadatak. Ali, da ne biste verovali samo nama na reč, u to sada možete i sami da se uverite.

Vaš zadatak u okviru V Brainfinity problema jeste da sami napravite jedan problem i da nam ga pošaljete na info@brainfinity.org sa subjectom „Brainfinity week – učenici”, najkasnije do 7. decembra, kada počinje Brainfinity problem solving week.

Ovog puta se IV i V Brainfinity problem preklapaju nekoliko dana, ali je to pravi tenutak da pokažete koliko je vaša ekipa organizovana i snalažljiva.

Tri koraka u rešavanju V Brainfinity problema

Da bismo prihvatili vaše Brainfinity probleme, neophodno je da ispunite ova tri koraka:

1. Prijavite ekipu na Brainfinity takmičenje

Prva stavka je ista kao i do sada – prijavite svoju ekipu za učešće na Brainfinity takmičenju ovde, ukoliko već niste prijavljeni. Ukoliko je vaša ekipa već prijavljena na takmičenje, prijavite se na Brainfinity week putem ovog linka.

2. Napravite problem koji će biti zanimljiv i vama i drugima

Pustite mašti na volju. Razgovarajte sa članovima ekipe koja to tema može biti primamljiva i vama, ali i mlađima i starijima od vas. Šta je to što vas motiviše i u čemu uživate? Izlistajte prethodne Brainfinity probleme za više inspiracije, koristite internet i modernu tehnologiju da istražite i dopunite svoje ideje i uživajte u ovom procesu.

3. Pošaljite nam svoj problem najkasnije do 7. decembra

Probleme koji stignu nakon ovog termina žiri neće uzeti u razmatranje.

Zašto baš ovaj rok? Jer želimo da vaše dobre ideje predstavimo i učesnicima Brainfinity weeka na nekoj od radionica. Zato vam sada predlažemo da obezbedite svoje mesto na Brainfinity weeku prijavom ovde, jer vas tu očekuje dosta konstruktivnih saveta, ideja i predloga koje možete koristiti u nastavku takmičenja.

Imamo velike planove – vaši problemi naći će se u našoj Brainfinity zbirci problema

O da, dobro ste pročitali. Zašto samo mi da uživamo u umeću naših pametnih, mladih problem solvera? Želimo da se pohvalimo i svima pokažemo kakvi učenici čine našu Brainfinity zajednicu!

Nakon što nam pristignu vaši problemi, stručnjaci koji čine Brainfinity će detaljno analizirati svaki od njih, neke ekipe će dobiti sugestije za doradu problema, nakon čega ćemo otpočeti sa kreiranjem Brainfinity zbirke problema koju ćete i vi moći da preuzmete. Ne zaboravite da će naši stručnjaci rešavati vaše zadatke, zato je važno da oni ne budu samo elegantni „spolja”, već i „iznutra”.

Nadamo se da je ovo još veća motivacija da ovom zadatku pristupite sa 100% vaše zajedničke energije!

Pozovite i ostale drugare da naprave ekipu i učestvuju u Brainfinity takmičenju

Ako vam je ovaj Brainfinity problem interesantan, pozovite i ostale drugare iz škole, sa treninga, iz parka ili zgrade da se pridruže našem takmičenju, da prijave svoju ekipu i oprobaju se u kreiranju problem solverskih zadataka.

Vreme je da zamenimo uloge – jeste li spremi za to? 🙃