Šta bi trebalo da znate pre Brainfinity izazova 2021?

Brainfinity izazov je veoma blizu, tako da je neophodno da ga što spremnije dočekate. Spremili smo neke savete i smernice za sve ekipe koje su prošle u Brainfinity izazov 2021.

1. Kada se zvanično održava Brainfinity izazov 2021?

Ovogodišnji Brainfinity izazov se održava u subotu, 3. aprila, od 10 do 12 časova. Za to vreme će ekipe koje su se plasirale u izazov rešavati tri problema sa lokacije koju unapred same dogovore.

Savet: Ekipe, na vreme organizujte sa kog mesta ćete učestvovati na izazovu u subotu. Razmotrite da li ćete svi biti zajedno ili ne. Pripremite računare i telefone, proverite internet.

2. Kako da pristupite problemima u Brainfinity izazovu 2021?

Da biste videli ovogodišnje probleme, potrebno je da se prijavite na OVOM linku.

Vaše korisničko ime (username) je: imejl-adresa vaše ekipe (npr. ekipa1@gmail.com)
Vaša šifra je: Brainf@2021

 

Tačno u 10 časova u subotu, 3. aprila 2021. godine, na ovom linku dobićete tri problema. Tada će početi odbrojavanje od dva sata (koje će vam biti prikazano na istom linku), što je zapravo vaše vreme za rešavanje problema.

Savet: Podsetite se imejla svoje ekipe na vreme. Jedino ćete sa svojim ekipnim mejlom moći da pristupite ovogodišnjim problemima. Ukoliko ste eventualno zaboravili imejl ekipe, kontaktirajte s nama na vreme! I obavezno osmislite svoju strategiju već sada – koliko vremena ćete izdvojiti za koji problem, koje odgovornosti će imati članovi vaše ekipe, ko će iz ekipe slati rešenja itd.

3. Kako da se snađete na portalu na kom se nalaze problemi?

 

Nakon što se budete ulogovali na portal, videćete sva tri problema. Klikom na neki od njih moći ćete da ih preuzmete.

Probleme možete otvarati koliko god puta želite, ali napominjemo da je važno da se samo jedan član ekipe uloguje na portal (ukoliko se više vas bude istovremeno ulogovalo na njega, moguće je da će doći do preklapanja vaših rešenja, što može da utiče na vaš krajnji rezultat).

Savet: Neka samo jedan član ekipe pristupa portalu sa problemima kako bi se izbegla eventualna preklapanja.

4. Vaše rešenje u Brainfinity izazovu 2021 MORA biti u PDF-u

Rešenja ćete moći da podignete isključivo u PDF-u. Slike, dokumenta i druge vrste atačmenta nećete moći da objavite.

Ono što je izuzetno važno jeste i to da vaš PDF može da ima maksimalnu veličinu od 10 MB (PDF koji bude veći od toga nećete moći da podignete). Rešenja podignite isključivo na dugmetu „Pošalji rešenje” (vidi sliku):

 

Nakon što kliknete na dugme „Pošalji rešenje”, pojaviće vam se prozorčić na kome ćete odabrati svoj PDF (Choose File) i kliknuti na dugme „Sačuvaj”:

Ukoliko niste poslali dobar PDF ili imate izmene na PDF-u koji ste već poslali, sve dok traje takmičenje, imate opciju da izmenite rešenje tako što ćete novi PDF podići na dugmetu „Izmeni rešenje” (vidi sliku):

Nakon toga kliknite na crveni X (vidi sliku ispod) kako biste uklonili staro rešenje, a zatim ponovo odaberite fajl (Choose File) i podignite novo rešenje:

 

Savet: Vežbajte kako da napravite PDF tako da ispoštujete maksimalnu dozvoljenu veličinu od 10 MB. Tako ćete smanjiti mogućnost da vam se u toku ta dva sata, koliko će trajati izazov, dese nepredviđene okolnosti.

5. Dajemo vam 10 minuta bonusa za eventualne ispravke

Nakon što časovnik otkuca 12 časova u subotu, imaćete još 10 minuta dodatnog vremena da pošaljete svoja rešenja.

Sva rešenja pristigla posle tog vremena NEĆEMO uzimati u razmatranje.

Savet: Testirajte brzinu svog računara, interneta i snalažljivost na računaru.

6. Spisak finalista biće objavljen do ponedeljka

Nakon što pristignu sva rešenja, Brainfinity žiri će ih detaljno pregledati i bodovati.

Ove godine se takmiči ogroman broj ekipa, a vaša rešenja su često veoma opširna. Zato imajte razumevanja ako žiriju bude bilo potrebno više vremena da pregleda vaša rešenja i donese konačnu odluku.

Spisak svih finalista takmičenja Brainfinity 2021 biće objavljen najkasnije do ponedeljka, 5. aprila 2021, na sajtu Brainfinity takmičenja, kao i na zvaničnom FacebookInstagram profilu.

Savet: Ne budite nestrpljivi. Verujte u sebe i svoje odluke.

Svim ekipama koje su prošle u Brainfinity izazov 2021 želimo sreću u nastavku takmičenja!