Brainfinity klub otvoren za sve zainteresovane da razvijaju svoje problem solving veštine

Problem solving veštine su najznačajnije veštine 21. veka, koje pozitivno utiču na profesionalni i privatni život tako što olakšavaju rešavanje problema sa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu.

Brainfinity izazovi su namenjeni svima koji žele da se oprobaju u okviru kreativnosti i logičkog rasuđivanja kroz rešavanje detektivskih zadataka. Ovi zadaci nisu vezani za uzrast i omogućavaju razvoj moždanih vijuga i kritičkog mišljenja. 

Trenutno se dešavaju najveće promene na tržištu rada, koje su posledica Četvrte industrijske revolucije. Zbog pojave veštačke inteligencije i digitalizacije nestaće mnoge profesije, a veliki broj radnih mesta biće drastično promenjen. Sasvim je sigurno da zajedno sa promenama dolaze i problemi sa kojima se suočavamo na svakodnevnom nivou. Veštine od kojih zavise naša efikasnost i spremnost rešavanja tih problema jesu upravo problem solving veštine. 

Kao članovi kluba, redovnim vežbanjem problemski orijentisanih detektivskih zadataka unapređujete svoje veštine kreativnog rešavanja problema, kao i kognitivne sposobnosti, te na taj način postajete spremni za sve izazove koji vas očekuju na planu ličnog i profesionalnog razvoja.

Sta je Brainfinity klub?

Brainfinity klub je osmišljen tako da okupi sve osnovce, srednjoškolce i studente koji žele da steknu neophodne veštine za ostvarivanje svojih maksimalnih potencijala.

Razlog zbog koga su problem solving veštine toliko važne i univerzalne je upravo to što podrazumevaju način razmišljanja, principe prevazilaženja izazova, kao i razvoj i vežbanje logičkog i kreativnog mišljenja.

U okviru kluba imaćete priliku da, pored rada u timovima, učestvujete i u velikim diskusijama i kroz argumentaciju unapređujete svoje komunikacione veštine, procenjivanje i donošenje odluka.

Kroz rad na interesantnim i zabavnim detektivskim problemima vaš napredak na svim poljima je neizbežan.

Pored toga, kroz članstvo u klubu upoznaćete još mnogo kreativnih i ambicioznih vršnjaka, koji, baš kao i vi, imaju mnogo potencijala i žele da ga iskoriste u ostvarivanju prestižnih rezultata u svojoj budućoj karijeri.

Šta je neophodno da znate pre učlanjivanja

Izazovi koje treba da rešite bazirani su na situacijama iz svakodnevnog života i zato vam nije neophodno nikakvo posebno predznanje kako biste mogli uspešno da ih rešite, a najbolja stvar od svega je da ne postoji samo jedno rešenje! Nije potrebno da znate matematiku niti je bitno da li ste imali najbolje ocene tokom svog obrazovanja. Problem solving veštine su veštine budućnosti zato što podrazumevaju kreativno mišljenje, kao i kritičko mišljenje, te se na taj način usvojena iskustva mogu primenjivati u bilo kojoj sferi privatnog i poslovnog života.

Digitalna pismenost postaje izuzetno važan aspekt naše svakodnevice. Pored stručnog znanja, postaje sve važnije koliko brzo usvajamo nove veštine i koliko se brzo prilagođavamo promenama i novonastalim situacijama.

Problem solving veštine ne predstavljaju nešto što se vezuje za talenat, one se uče, vežbaju i nadograđuju – svako može da ih savlada!

Brainfinity revolucija obrazovanja zasniva se na stvaranju stručnih problem solvera u regionu, spremnih za rad, napredak i prevazilaženje problema u modernom dobu u kojem živimo. 

Aktivnosti u okviru kluba

Aktivnosti kluba podrazumevaju mesečni sastanak u okviru radionice i zadatak za samostalan rad, gde se ostvaruju poeni. Rešenje navedenog zadatka možete poslati bilo kada u toku aktuelnog meseca, tako da nema žurbe, stresa i pritiska. Odvojte vremena koliko god vam je potrebno i posvetite se rešavanju problema kada god to vama najviše odgovara. 

Prilikom prijavljivanja, ukoliko uspešno uradite zadatke i ostvarite pravo na članstvo u klubu, imaćete priliku da se izjasnite koji su to aspekti koji vas najviše zanimaju i u kojima želite da učestvujete.

Možete izabrati jednu ili više, pa čak i sve aktivnosti u skladu sa sopstvenim interesovanjima:

Na taj način uzimamo u obzir sferu interesovanja svakog člana pojedinačno, kako bismo svakome omogućili da napreduje i usavršava se kroz aktivnosti u skladu sa svojim afinitetima.

Šta dobijate kao član Brainfinity kluba?

Detektivski problemi koje ćete rešavati u okviru kluba povezani su sa izazovima iz svakodnevnog života, kao i sa aktuelnim temama iz vremena u kome danas živimo.

Kao jedni od prvih sertifikovanih problem solvera u regionu, steći ćete potrebna znanja i veštine da rešite probleme koje jedan od najvećih preduzetnika u svetu, Elon Mask, daje na intervjuima za zapošljavanja kako bi testirao problem solving veštine potencijalnih kandidata.

Pored maksimalnog razvijanja problem solving veština, steći ćete i znanja o:

Pomoću znanja iz ovih oblasti, koja ćete sticati u opuštenoj atmosferi, kroz zabavu i druženje, bićete osposobljeni za kreativno i uspešno rešavanje izazova 21. veka!

Posebni benefiti isključivo za članove Brainfinity kluba

Poznato je da problemi koji se zadaju problem solverima nemaju jedno tačno rešenje, već više njih. Jedan od posebno važnih koraka u procesu problem solvinga jeste obrazloženje rešenja do kojeg se došlo. 

Za one koji se budu najviše istakli i koji budu davali zanimljive ideje, rešenja, obrazloženja i predloge tokom učestvovanja u radu, diskusija i postavljanja i odgovaranja na pitanja, kao i tokom rešavanja problema, predviđene su nagrade u vidu Brainfinity novčane valute – BrainCent.

Ostvarena suma moći će da se zameni za određeni iznos za popust na upis u neku od ustanova LINK edu alijanse ili za popust za narednu školsku godinu.

Kako da se prijavite

Ukoliko želite da savladate najznačajnije veštine budućnosti i da vam uspešno prevazilaženje izazova postane rutina, prijavite se odmah i postanite član Brainfinity kluba.

Nakon što popunite dole navedenu prijavu, poslaćemo vam mejl sa nekoliko detektivskih zadataka. Potrudite da date sve od sebe u svom kreativnom procesu dolaska do rešenja, jer od uspešnosti urađenih zadataka zavisi da li ćete ostvariti članstvo za Brainfinity klub.

Ukoliko pomislite da odustanete, setite se da su ovo zadaci gde ne postoji samo jedno tačno rešenje! Zato oslobodite svoje kreativno razmišljanje. 

Srećno!