Osmi Brainfinity problem

Osmi Brainfinity problem: Berza je opet otvorena, jer ste vi to tražili!

Još jedno iznenađenje tokom raspusta! Objavljujemo i osmi Brainfinity problem, tako da u toku ovog zimskog raspusta više nemate duplu šansu da svojoj ekipi obezbedite plasman u Brainfinity 2021 izazov, već imate čak trostruko veću šansu za to.

Osmi Brainfinity problem je mnogima već poznat. Reč je o trgovanju na berzi, što je već bio zadatak koji smo vam postavili u okviru četvrtog Brainfinity problema. Međutim, zbog ogromnog interesovanja dece koja tada nisu uspela da učestvuju u njemu, odlučili smo da ponovo otvorimo berzu.

Dajemo vam ponovo 20.000 dolara. Investirajte ih pametno

Za sve problem solvere koji su rešavali četvrti Brainfinity problem pravila su ostala ista. Za nove problem solvere koji se sada prvi put susreću sa ovim problemom koji spaja brojne lekcije iz matematike, statistike, finansija i digitalne pismenosti važe sledeća pravila:

  • Na dva meseca vaša ekipa postaje tim finansijskih konsultanata koji na raspolaganju imaju fiktivnih 20.000 dolara sa kojima mogu da trguju na svim raspoloživim berzama u okviru nove Brainfinity igre.
  • Otvorite besplatan nalog na sajtu „MarketWatch”. Prilikom prvog logovanja unesite naziv ekipe. Koristite imejl ekipe za prijavu: https://register.marketwatch.com/register?mod=welcome.
  • Ovoj Brainfinity igri na berzi pristupate isključivo preko ovog linka. Šifra je brainfinity21
  • Vaš zadatak je da kupujete i prodajete akcije kako biste upravljali svojom finansijskom situacijom. Imajte na umu da svaka transakcija košta 3 dolara.
  • Berza je otvorena svakog radnog dana od 15:30 do 22:00.
  • Potrebno je da ostvarite najmanje 1% profita kako biste prošli u Brainfinity izazov ili, u slučaju pada cene akcija, da budete među 20 najboljih timova.
  • Imate dva meseca da učestvujete u berzi. Poslednji dan za učestvovanje na berzi je 12. mart.
  • VAŽNA NAPOMENA: Novac kojim ćete raspolagati u ovoj igri nije pravi.

Osluškujemo vaše želje i ispunjavamo ih 🎅

Novogodišnji praznici su pravo vreme za ispunjavanje želja, zar ne? Kako smo dobili poruke od mnogih učenika, roditelja, ali i nastavnika koji nisu krili oduševljenje našim četvrtim Brainfinity problemom, sa najčešćim pitanjem da li mogu opet da učestvuju u njemu, odlučili smo da berzu otvorimo ponovo.

„Deca su sve sama radila i organizovala se. Na času i mimo časa. Oni su kreativni, ambiciozni, jedni druge pokreću i veoma im je bilo zanimljivo učešće na berzi. Timski rad je dobitna kombinacija, a ja sam mnogo naučila od njih”, kaže nastavnica Aleksandra Žižić, inače mentorka ekipa koje su rešavale naš četvrti problem, i dodaje: „Oduševljena sam ovim problemom. Najvažnije je da su učenici naučili nešto novo i da su se dobro zabavili.”

Prošli put su na berzi šestakinje pobedile kreatora zadatka. Hoće li sada to biti vaša ekipa?

Ishod četvrtog Brainfinity problema, na kom su ekipe imale isti ovakav zadatak, bio je potpuno nepredvidiv do samog kraja. Samo dan pre zatvaranja berze i naše igrice čak dve ekipe petakinja bile su na prvom i drugom mestu, a našeg kreatora igrice, Vladislava Radaka, ostavile su na dalekom petom mestu.

Te ekipe su ostvarile ogroman profit koji bi im, da su deo finansijskog tima kompanije, nesumnjivo doneo unapređenje na poslu.

Međutim, koliko su tržište i upravljanje akcijama na berzi zapravo labilni, pokazao je nagli preokret na našoj tabeli samo dan pre zatvaranja berze, kada je ekipa koja je do tada bila na trećem mestu sve preokrenula i zauzela finalno prvo mesto, a sve ostale ostavila u svojoj senci.

Zbog ovoga svim ekipama savetujemo da stalno budu na oprezu i u kontinuitetu prate svetske aktuelnosti.

Učestvujte na Brainfinity takmičenju. Prijavite svoju ekipu i igrajte se

Da biste uspešno učestvovali u osmom Brainfinity problemu, potrebno je da ispoštujete nekoliko koraka:

  1. Prijavite svoju ekipu za učešće na Brainfinity takmičenju ovde. Ekipe koje se nalaze na ovom spisku već su aktivni učesnici takmičenja i nije potrebno da se prijavljuju ponovo.
  2. Sa imejlom ekipe se ulogujte na „MarketWatch” i prijavite se za učešće u osmom Brainfinity problemu ovde.
  3. Pristupite osmom Brainfinity problemu ovde. Šifra je brainfinity21.
  4. Trgujte na berzi, zabavite se i naučite nešto novo.

U petak, 12. marta 2021, osmi Brainfinity problem biće završen, pa tako i vaše trgovanje na berzi. Još jednom napominjemo da se u narednu fazu takmičenja plasiraju ekipe koje do tada u ovoj igri ostvare 1% profita ili ako budu u top 20 ekipa u slučaju pada cene akcija.

Srećno svim ekipama!