Sve ekipe prošle dalje

Zatrpali ste naš mejl

Sve ekipe koje su poslale Brainfinity problem prošle su u narednu fazu takmičenja

Problem solveri, bravo! Još jednom ste prevazišli naša očekivanja.

U okviru Petog Brainfinity problema vaš zadatak je bio da sami osmislite jedan autentičan problem koji bi drugi mogli da rešavaju. Na naš mejl stigao je veliki broj vaših problema i zadovoljstvo nam je da vam kažemo da će sve ekipe koje su poslale svoj problem proći u narednu fazu Brainfinity takmičenja – Brainfinity izazov.

Kreativnost koju ste pokazali je neprocenljiva

Žiri Brainfinityja je za ovo kratko vreme uspeo da pogleda pristigle probleme, ali da bi se oni detaljnije analizirali, biće potrebno više vremena.

„Ono što nam se posebno dopalo jeste opseg tema koje su učenici koristili za kreiranje svojih problema”, kaže prof. Ivan Anić, organizator takmičenja Brainfinity koji je na čelu žirija, i dodaje: „Bilo je tu ekologije, poezije, sporta, muzičke i likovne kulture, detektivskih misterija, svemirskih mozgalica, istorije, putovanja, virusologije, ali i novogodišnjih motiva”.

Ivan Anić

Pravimo Brainfinity zbirku problema

Kao što smo vam već ranije najavili, napravićemo zbirku sa vašim problemima.

Nakon što naš žiri detaljno pregleda vaše probleme i dodatno ih prilagodi ukoliko bude potrebno, već početkom naredne godine moći ćemo zajedno da uživamo u Brainfinity zbirci problema.

Još uvek imate vremena da se priključite Brainfinity Weeku

Da biste u rešavanju novih Brainfinity problema bili još bolji, savetujemo vam da se prijavite na Brainfinity Week i pratite zanimljiva predavanja. Prikupljajte ideje od iskusnih stručnjaka i iskoristite ih već u Šestom Brainfinity problemu, koji nam se bliži.

Prijavite se za Brainfinity Week ovde i uživajte u društvu drugih problem solvera.