Brainfinity Week

Brainfinity Problem Solving Week okupio preko 3.000 učesnika iz Srbije, Nemačke, Austrije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine...

Koliko je problem solving zaintrigirao javnost pokazao je broj učesnika prve onlajn-manifestacije u problem solvingu u našem regionu.

Brainfinity Problem Solving Week održan je od 7. do 13. decembra 2020. putem interneta, u organizaciji Brainfinityja, a pratilo ga je preko 3.000 učenika, nastavnika, roditelja, škola i kompanija iz Srbije, Nemačke, Austrije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, koji su na njemu saznali zašto je problem solving veština neophodna za budućnost.

Predavanja za svačiji ukus na Brainfinity Weeku

Kako je reč o društveno korisnom događaju koji iz korena menja prvenstveno obrazovni sistem, učesnici Brainfinity Weeka dobili su neprocenljivo iskustvo i pregršt ideja koje u različitim oblastima mogu da primene.

U toku nedelje problem solvinga oni su imali priliku da se upoznaju sa „zakonom o problem solvingu”, da saznaju na koji način se problem solving koristi u nastavi sa decom, zašto su uspešne kompanije prepoznale kreativnu energiju dece kao veoma važan faktor u svom poslovanju, kako se pripremiti za razgovore za posao uz problem solving i još mnogo toga.

Da bi svako pronašao predavanje za sebe, Brainfinity tim je pre ovog događaja sa svojim predavačima detaljno osmislio svako predavanje, a status najzanimljivije radionice ponelo je predavanje Vladislava Radaka „Da li investicione fondove treba prepustiti petacima?”.

Popularizacija problem solvinga

Brainfinity Week, koji je realizovan u nedelji rođenja začetnika problem solvinga Đerđa Poje, samo je jedna od aktivnosti koje Brainfinity realizuje sa željom da u društvu što više oživi problem solving.

Brainfinity organizacija okuplja sve problem solvere ili one koji bi to da postanu. One koji žele bolje da se upoznaju sa problem solvingom i one koji bi stručno da se usavršavaju.

Prva aktivnost koju je Brainfinity pokrenuo je jedinstveno takmičenje u problem solvingu za osnovce i srednjoškolce koje podstiče mlade da razmišljaju „out of the box” i uči ih da ne postoji isključivo jedan način za rešavanje bilo kog problema.

Pored takmičenja, Brainfinity je otvorio Problem Solving trening centar, u kom nastavnici mogu individualno da usavršavaju svoje problem solving veštine, a kreirao je i onlajn-kurs „Creative problem solving”, namenjen apsolutno svima koji žele samostalno sa uče, ali uz profesionalno usmerenje. Brainfinity je oformio i zajednicu Brainfinity škola koje propagiraju najvažniju veštinu 21. veka, a uspeo je i da spoji kompanije i učenike kroz kompanijske studije slučaja.

Pogledajte sva predavanja sa Brainfinity Weeka na Brainfinity YouTube kanalu

Zbog velikog interesovanja Brainfinity je odlučio da javno objavi sva predavanja sa Brainfinity Weeka.

Ukoliko ste propustili neko od predavanja, sada ga možete pogledati na našem zvaničnom YouTube kanalu u plej-listi „Brainfinity Week 2020”. Svake srede objavićemo jednu radionicu, a počinjemo sa predavanjem Vladislava Radaka.

Prijavite se na naš YouTube kanal, jer vas na njemu očekuje još zanimljivog sadržaja.

Do tada nam pišite šta je to što vam se posebno svidelo na Brainfinity Weeku, a šta smo mogli da uradimo još bolje.