Brainfinity čas

Nastavnici, pošaljite nam svoj Brainfinity čas i osvojte vrednu nagradu!

Brainfinity čas možete poslati najkasnije do početka Brainfinity Problem Solving Weeka.

Jedinstveni onlajn-događaj koji okuplja problem solvere iz celog sveta se približio. Za manje od mesec dana (od 7. do 13. decembra), učenici, nastavnici, roditelji, škole i kompanije moći će da učestvuju na Brainfinity Problem Solving Weeku, besplatnoj onlajn-manifestaciji u problem solvingu za sve uzraste na kojoj ih očekuju brojna predavanja i radionice koje drže priznata imena iz sveta nauke.

Za nastavnike smo pripremili posebno iznaneđenje! Nastavnik koji pošalje najbolji Brainfinity čas dobija besplatno jednogodišnje članstvo u Institutu za moderno obrazovanje (IMO) za narednu godinu, dok će se ostali časovi za koje Brainfinity tim proceni da su dobri naći na našem zvaničnom YouTube kanalu kao primeri dobrih problem solving časova.

Šta je Brainfinity čas?

Još jedan problem koji bi problem solveri trebalo da reše. Ako bismo vam rekli šta sve treba da čini jedan Brainfinity čas, izgubila bi se čar problem solvinga, zar ne?

Pokažite nam kako vi doživljavate Brainfinity i na koji način Brainfinity principe primenjujete u svojoj učionici, na času u prirodi ili na mestu koje sami odaberete za održavanje časa. Verujemo da vaše ideje nemaju granice i veoma se radujemo da vidimo šta je to što nam spremate.

Svi razredni i predmetni nastavnici iz osnovnih i srednjih škola širom Srbije i regiona mogu poslati svoj Brainfinity čas. Čas može biti autorsko delo jednog nastavnika ili grupe nastavnika koji se interdisciplinarno povezuju, a jedan nastavnik ili jedan tim ima pravo da pošalje više časova na konkurs. Preporuka je da vaš Brainfinity čas traje maksimalno 20 minuta.

Ono što je neophodno jeste da nam do početka Brainfinity Problem Solving Weeka pošaljete čas u video-formi (.mp4 format) na imejl-adresu info@brainfinity.org sa naznakom „Najbolji Brainfinity čas 2020”, sa sledećim podacima:

  • ime i prezime nastavnika;
  • predmet koji nastavnik predaje;
  • škola;
  • saglasnost roditelja ako u videu učestvuju deca.

Praktična primena problem solvinga u nastavi

Ovim potezom Brainfinity želi da podstakne nastavnike da implementiraju problem solving u svoju nastavu i da tako kod učenika utiču na razvoj kognitivnih, digitalnih, socioemocionalnih i akademskih kompetencija, ali i da se istovremeno i sami dodatno usavršavaju usvajajući svetske obrazovne metode.

Besplatno članstvo u Institutu za kreatora najboljeg Brainfinity časa

Kako je problem solving još uvek nedovoljno poznat prosvetnim radnicima odlučili smo da ćemo snimak najboljeg Brainfinity časa koji nam stigne analizirati na radionici „Najbolji primeri iz prakse: Kako izgleda jedan Brainfinity čas” koju će u u sredu, 9. decembra online održati prof. Ivan Anić, inače organizator Brainfinityja.

Podsećamo da kreator najboljeg Brainfinity časa dobija besplatno članstvo u Institutu za moderno obrazovanje za narednu godinu, dok će ostali Brainfinity časovi koje Brainfinity tim prepozna kao dobre biti postavljeni na zvanični Brainfinity kanal na YouTubeu, pa će i ostali imati priliku da pogledaju kako izgleda problem solving u nastavi.

Uvrstite problem solving na svoje časove! Snimite jedan od takvih časova i pošaljite nam ga na info@brainfinity.org najkasnije do Brainfinity weeka. Želimo vam mnogo uspeha!