NOVA KATEGORIJA TAKMIČARA: Brainfinity takmičenje dostupno i starijim učesnicima!

Brainfinity 18+ omogućava svim generacijama da se bave problem solvingom!

Problem solving je najznačajnija veština 21. veka, koju sve generacije mogu praktikovati. Što pre krenete sa usvajanjem principa na kojima se zasniva, to će vam svakodnevni problemi sa kojima se suočavate izgledati bezazlenije.

Brainfinity izazovi su namenjeni svima koji žele da oprobaju svoju kreativnost i logičko rasuđivanje kroz rešavanje detektivskih zadataka. Zabava tokom rešavanja ovih zadataka nije ograničena godinama, a unapređivanje problem solving veština u tom procesu kroz razvoj moždanih vijuga i kritičkog mišljenja je neizbežno.

Bilo da ste student, zaposleni ili slobodno vreme provodite sa svojim unučićima, možete učestvovati u takmičenju u okviru ove kategorije, a sve što vam treba jeste da oformite tim!

Izazovi koje treba da rešite su bazirani na situacijama iz svakodnevnog života i zato vam nije neophodno nikakvo posebno predznanje kako biste mogli uspešno da ih rešite, a najbolje od svega je to što ne postoji samo jedno rešenje! Nije potrebno da znate matematiku niti je bitno da li ste imali najbolje ocene tokom svog obrazovanja. Problem solving je veština budućnosti zato što podrazumeva kreativno mišljenje, kao i kritičko mišljenje, i na taj način se iskustva stečena putem ovog programa mogu primenjivati u bilo kojoj sferi privatnog i poslovnog života.

Kako problem solving održava mentalnu kondiciju?

Koliko je fizička aktivnost značajna za čovekovo zdravlje, toliko je važna i mentalna aktivnost, koja se razvija kroz redovno vežbanje kognitivnih sposobnosti, i zato je ne treba zanemarivati.

Istraživački duh, logičko, kreativno i kritičko razmišljanje veoma su značajni za svakog pojedinca, bez obzira na njegove godine ili profesiju. 

Problem solving podstiče napredak kognitivnih sposobnosti, a ovladavanje njima i njihov konstantan razvoj mogu da postanu vaša odskočna daska u ličnom i profesionalnom razvoju.

Uticaj problem solvinga na lični razvoj

Čovek je društveno biće, koje ima urođenu potrebu da komunicira sa drugim ljudima, razmenjuje ideje, kao i da obavlja najrazličitije zadatke. 

Bilo da je u pitanju napredovanje na poslu, pomaganje detetu, mlađem bratu ili sestri oko sticanja školskih radnih navika, ili pak razmišljanje o pokretanju sopstvenog biznisa, svi ovi procesi obuhvataju problem solving korake. Najpre je neophodno da razumemo situaciju koju želimo da rešimo kako bismo mogli da prikupimo što relevantnije informacije o datoj temi. Internet nas svakodnevno bombarduje velikim brojem informacija, ali da bismo mogli da ih iskoristimo na pravi način, neophodna je digitalna pismenost. 

Danas problem često ima negativnu konotaciju, međutim, problem treba da gledamo kao izazov, pri čijem ćemo rešavanju napredovati i naučiti nešto novo.

Na koji način problem solving pospešuje profesionalnu karijeru?

Problem solving predstavlja jednu od najvažnijih veština budućnosti. Kreativno mišljenje je prva faza, u kojoj se radi na generisanju novih ideja, a u drugoj fazi se kroz kritičko razmišljanje ideje procenjuju i bira se najbolje moguće rešenje.

Timski rad – U poslovnom okruženju svaki projekat se bazira na timskom radu. Brainfinity izazovi predstavljaju detektivske probleme čije se rešavanje dešava u realnoj životnoj atmosferi. U svakodnevnom životu vam niko neće reći da je zabranjena upotreba interneta ili da ne smete da se konsultujete sa kolegama, naprotiv! 

Poslovna komunikacija je od velikog značaja kada je u pitanju profesionalni napredak. Problem solving je kada kroz argumentovanu diskusiju sa kolegama i upotrebu savremenih tehnologija na najefikasniji način dolazite do rešenja poslovnih zadataka.

Problem solving povoljno utiče i na:

  • samomotivaciju i imaginaciju;
  • upravljanje vremenom;
  • hrabrost i pametno rizikovanje;
  • celoživotno učenje;
  • adaptivnost i fleksibilnost;
  • efektivnu komunikaciju.

Jedino takmičenje ovog tipa u regionu!

Zbog brojnih potvrđenih beneficija koje problem solving donosi u svim sferama života, kreirano je i ovo takmičenje – prvo i jedino tog tipa u regionu. 

Napravite ekipu sa članovima porodice, prijateljima, kolegama ili poslovnim saradnicima i zajedno, na uzbudljiv način, steknite veštine koje vas mogu odvojiti od proseka. 

Što više budete vežbali problem solving zadatke, to će vam rešavanje svakodnevnih problema biti lakše. Najvažnije je da budete uporni, zato što ova veština nije talenat, već se uči, vežba i nadograđuje – svako može da je savlada!

Na ovom potpuno drugačijem takmičenju susrešćete se sa pravilima na koja do sada niste navikli. Želimo da pretražujete informacije na internetu, želimo da se što više konsultujete sa kolegama u timu, a najvažnije od svega – želimo da vam pomognemo da napredujete u ličnom razvoju, i to kroz zabavu, druženje i timski rad!

Prijavite se – postanite deo Brainfinity takmičenja

Želite li da što efikasnije obavljate svakodnevne poslove?

Brainfinity je za vas spremio razrađen i proveren program napredovanja kroz detektivske zadatke, tako da će najvrednije ekipe doći do finala takmičenja, gde ih očekuju brojne vredne nagrade!

Prijavite se odmah i budite među prvim problem solverima u regionu!

Sve što je potrebno da uradite jeste da ostavite sledeće podatke:

/PRIJAVA/