Prijavite se BESPLATNO na nedelju posvećenu kreativnom rešavanju Brainfinity izazova i unapredite svoje problem solving veštine!

Brainfinity Problem Solving Week je i ove godine sa vama, u još boljem izdanju!

Ovogodišnja nedelja problem solvinga održaće se od 7. do 13. decembra 2021. kao najveća besplatna online manifestacija u regionu, koja okuplja sve uzraste i profesije. Nije važno da li ste nastavnik, učenik, roditelj ili čak predstavnik kompanije, na Brainfinity Weeku okupljaju se svi koji žele da postanu vešti problem solveri i steknu veštine koje se traže.

Budući da je prošle godine ovaj jedinstveni online događaj okupio više od 3.000 učesnika, Brainfinity Week 2021 je za sve one koji žele da razviju svoje logičke i kreativne veštine pripremio još jedno fenomenalno izdanje koje će učesnicima predstaviti inovativna i zabavna rešenja nekih gorućih problema i pitanja i na kome će oni saznati zbog čega je problem solving svebuhvatna veština koja ima ogroman uticaj na budućnost.

Po pisanju Svetskog ekonomskog foruma, problem solving je jedno od najvažnijih umeća 21. veka, a najjednostavnije rečeno, podrazumeva rešavanje svakodnevnih realnih životnih problema. Brainfinity organizacija, koja je kreirala ovu manifestaciju, poziva vas da se pridružite jedinstvenom događaju i otkrijete beskrajan svet interesantnih problema i rešenja.

Prijavite se na Brainfinity Week 2021 OVDE.

Šta je uopšte problem solving?

Skoro svakodnevno pojedinci primenjuju problem solving veštine, a da toga nisu ni svesni. Na primer, kada donose odluku u koju školu da upišu dete ili kojom rutom da se vraćaju sa posla kući u zavisnosti od gužve na putu, kada pokušavaju da se sete gde su ostavili telefon ili kada traže način kako da uklope određeno putovanje u svoj budžet…

Problem solving važi za jednu od najvažnijih veština, koju čovek koristi da pronađe adekvatno rešenje za konkretne probleme iz života, Na tom putu prolaze se sledeće faze:  razumevanje problema, istraživanje i prikupljanje informacija, pravljenje strategije i brainstorming, odabir najboljeg rešenja, akciju i proveru. Što više usavrši ove korake, problem solver postaje sve bolji, stvarajući sebi povoljnije životne standarde.

Posebno je važan za usmeravanje deteta jer uz njega dete brže i lakše usvaja znanje sa razumevanjem i istovremeno jača svoju kreativnost, komunikaciju, timski duh, finansijsku, medijsku i digitalnu pismenost i razvija samopouzdanje.

Brainfinity Week – događaj koji okuplja problem solvere iz celog sveta

Brainfinity Week je manifestacija koja se održava u nedelji kada je pre 133 godine rođen začetnik problem solvinga, mađarski matematičar Đerđ Poja (György Pólya).

U toku nedelje problem solvinga učesnici će imati priliku da vide kako na jedinstven i moderan način mogu da se reše geodetski problemi, obrati pažnja na problem zagađenja vazduha i odnos pešaka i vozača. Saznaće i da li vera u uspeh vodi ka uspehu i kakva je uloga nastavnika i roditelja u tome, kako mogu da reše problem u komunikaciji sa gluvonemim ili slepim osobama pomoću Brajeve azbuke ili Morzeovog pisma i još mnogo toga.

Ko može da učestvuje na Brainfinity Weeku i šta učesnici dobijaju?

Ovo je manifestacija bez granica, baš kao što je i sam problem solving. Zato je Brainfinity Week namenjen apsolutno svima.

Kako je reč o društveno korisnom događaju koji će iz korena promeniti prvenstveno obrazovni sistem, učesnici Brainfinity Weeka dobiće neprocenjivo iskustvo i pregršt ideja koje u različitim oblastima mogu da primene odmah.

Nastavnike očekuju bodovi za stručno usavršavanje, učenici imaju priliku da se plasiraju u drugu fazu Brainfinity takmičenja u problem solvingu, koje je do sada već pomerilo sve granice, dok škole i kompanije očekuju sertifikati kao potvrda o učešću na prvoj problem solving nedelji u Evropi.

Saznajte više o Brainfinity Weeku.

Ne propustite priliku da budete deo BESPLATNE nedelje problem solvinga!

Bez obzira na to da li ste osnovci, srednjoškolci, učitelji, nastavnici ili roditelji, Brainfinity Week je idealna prilika da svi zajedno proširimo vidike i usvojimo znanje o veštini za koju do sada mnogi nisu ni čuli. Sigurno će nam svima koristiti čime god da se bavimo, a naša deca bi obavezno trebalo da se uključe i isprate ovu manifestaciju.

Prijavite se za praćenje besplatnih predavanja i radionica na Brainfinity Weeku i saznajte zašto problem solving s razlogom nosi epitet najpoželjnije veštine budućnosti!

Testirajte svoje problem solving veštine ODMAH!

Rešite ovaj aktuelni problem i saznajte zašto je problem solving zanimljiv svim generacijama.

”Ćevapi“

U ćevabdžinici “Brain” su sedeli Vladislav, Mladen i Ivan i posmatrali su pet ćevapa koji su im ostali na ovalu. U jednom trenutku je nestalo struje i kada je došla struja minut kasnije na ovalu više nije bilo ćevapa. Njih trojica su sve pojeli i svako od njih je pojeo bar jedan i oni svi znaju da je svako pojeo bar jedan. Osim toga, sva trojica su veoma dobri u logičkom zaključivanju. Ovako teče razgovor između njih:

 

Vladislav: Ja ne znam koliko je ko od vas dvojice pojeo ćevapa.

Mladen: Ni ja ne znam koliko je ko od vas dvojice pojeo ćevapa.

Ivan: Ne znam ni ja koliko je ko od vas dvojice pojeo ćevapa.

Vladislav: Ja sada znam koliko je ko od vas dvojice pojeo ćevapa.

Mladen: I ja sada znam koliko je ko od vas dvojice pojeo ćevapa.

Ivan: Ja i dalje ne znam koliko je ko od vas dvojice pojeo ćevapa.

 

U ovom razgovoru niko nije lagao. Pa šta se onda desilo?

Rešenje ovog problema saznaće svi koji se prijave za učešće na Brainfinity Weeku, na Problem day-u, 11.12. 2021. Prijavite se OVDE.