Brainfinity Week: Istraživanje rešavanja problema i inovacija u nastavi

Četvrtu godinu zaredom Institut za moderno obrazovanje organizovao je inspirativnu nedelju rešavanja problema poznatu pod nazivom Brainfinity Week, koja je predstavljala intenzivan program radionica posvećenih razvijanju kritičkog razmišljanja i veština rešavanja izazova.

Pred učesnicima su bile zanimljive teme, poput detektivskog dana, Ajnštajnovih zagonetki, izgradnje timova, Fermijevih problema i kriptologije, u okviru kojih su istraživali različite aspekte problema kroz interaktivne sesije.

Četvrtog dana učesnici su imali priliku da putem Zoom platforme čuju iskustva nastavnice iz Šapca. Njena priča o implementaciji značajnih promena u nastavu za samo 12 meseci, primenjujući savete i sugestije sa prethodno održane Brainfinity nedelje, bila je inspirativna za sve prisutne.

Sedmica problem solvinga završena je u školi stručnim Brainfinity skupom: „Razvoj problemske nastave”.

Brainfinity Week je učesnicima pružio ne samo vredna znanja i veštine već i inspiraciju za implementaciju novih metoda u nastavu. Aktivna razmena ideja i iskustava na ovoj manifestaciji istakla je značajnu ulogu takvih događaja u unapređenju obrazovnog procesa, istovremeno pružajući podsticaj za dalje profesionalno usavršavanje.

Ova nedelja poslužila je kao izuzetna prilika za učesnike da steknu uvid u najnovije prakse i strategije u nastavi, naglašavajući važnost kontinuiranog obrazovanja za unapređenje pedagoškog rada i bolje iskustvo učenja.