4

SAVETI ZA FINALISTE: Ovo bi trebalo da znate pre Brainfinity finala 2022

Brainfinity finale je veoma blizu, tako da je neophodno da ga što spremnije dočekate. Spremili smo neke savete i smernice za sve finaliste.

1. Kada se zvanično održava Brainfinity finale 2022?

Ovogodišnje Brainfinity finale se održava u nedelju, 29. maja, od 9 časova u Savremenoj gimnaziji u Beogradu (Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, Palata Beograd).

Važno je da sve ekipe prate satnicu takmičenja.

Kompletnu agendu takmičenja možete pogledati ovde:

Kliknite na sliku da uvećate prikaz.

2. Kako da pristupite problemima u Brainfinity finalu 2022

Problemima u finalu pristupate isto kao i u ovogodišnjem Brainfinity izazovu. Potrebno je da se prijavite na OVOM linku.

Vaše korisničko ime (username) je: imejl-adresa vaše ekipe (npr. ekipa1@gmail.com)
Vaša šifra je: Brainf@2021 (Ukoliko je ranije niste promenili.)

 

VAŽNO: Obavezno se ulogujte sa svojim pristupnim podacima na ovaj link pre finala i javite nam ukoliko budete imali bilo kakvih poteškoća kako bismo ih rešili na vreme.

3. Vreme rešavanja problema i priprema prezentacija

Kada stignu u Savremenu gimnaziju, ekipe će biti raspoređene po učionicama u kojima će rešavati probleme. Za dva sata i 30 minuta, koliko će imati na raspolaganju, ekipe će rešavati 3 problema i pripremati prezentacije kojima će predstaviti svoja rešenja pred žirijem. Svaka ekipa će kasnije, prema agendi, imati 3 minuta da svoje prezentacije predstavi žiriju.

Ekipe će prezentacije praviti u Google Slidesu, pa je neophodno da se finalisti pre finala upoznaju sa ovim alatom.

Ukoliko želite da se podsetite kako se pristupa platformi za rešavanje problema, pročitajte detaljno objašnjenje koje smo pripremili za vas još pre Brainfinity izazova.

4. Kako da se snađete na portalu na kom se nalaze problemi?

Nakon što se budete ulogovali na portal, videćete sva 3 problema. Klikom na neki od njih moći ćete da ih preuzmete.

Probleme možete otvarati koliko god puta želite, ali napominjemo da je važno da se samo jedan član ekipe uloguje na portal. (Ukoliko se više vas bude istovremeno ulogovalo na njega, moguće je da će doći do preklapanja vaših rešenja, što može da utiče na vaš krajnji rezultat.)

5. Vaše rešenje u Brainfinity finalu 2022 MORA biti u PDF-u

Rešenja ćete moći da podignete isključivo u PDF-u. Slike, dokumente i druge vrste atačmenta nećete moći da objavite.

Ono što je izuzetno važno jeste i to da vaš PDF može da ima maksimalnu veličinu od 10 MB (PDF koji bude veći od toga nećete moći da podignete). Rešenja podižete isključivo na dugmetu „Pošalji rešenje” (vidi sliku):

 

Nakon što kliknete na dugme „Pošalji rešenje”, pojaviće vam se prozorčić na kome ćete odabrati svoj PDF (Choose File) i kliknuti na dugme „Sačuvaj”:

Ukoliko niste poslali dobar PDF ili imate izmene na PDF-u koji ste već poslali, sve dok traje takmičenje, imate opciju da izmenite rešenje tako što ćete novi PDF podići na dugmetu „Izmeni rešenje” (vidi sliku):

Nakon toga kliknite na crveni X (vidi sliku ispod) kako biste uklonili staro rešenje, a zatim ponovo odaberite fajl (Choose File) i podignite novo rešenje:

6. Odgovore na sva pitanja dobićete u Savremenoj gimnaziji

Ekipama će na Brainfinity finalu odgovore na sva eventualna pitanja dati brojni organizatori koji će nositi svoje ID kartice kao znak prepoznavanja.

Kada vidite nekog od njih, slobodno ih možete zaustaviti i pitati sve što vas bude zanimalo.

Svim finalistima želimo sreću na Brainfinity takmičenju.