Plasman

Učenici briljirali na Brainfinity 2020 izazovu: Pogledajte plasman svih ekipa + POKLON za sve učesnike

U subotu, 14. marta, održana je prva faza takmičenja Brainfinity 2020 – Brainfinity izazov, na kom su 333 ekipe rešavale logičke zadatke u borbi za prolaz u finale.

Učenici su pokazali zavidno znanje u problem solvingu, a najbolje ekipe ukrstiće svoje snage na Brainfinity 2020 finalu, koje će biti održano u Institutu za moderno obrazovanje.

Najbolje ekipe obezbedile plasman u Brainfinity finale

Na Brainfinity 2020 izazovu takmičile su se čak 333 ekipe, a 259 ekipa uspelo je da uspešno priloži rešenja, i to 75 ekipa iz V razreda, 79 ekipa iz VI razreda, 56 ekipa iz VIII razreda i 49 ekipa iz VIII razreda.

Pregled svih finalista možete da pogledate ovde.

Ekipe su se odlično pokazale na Brainfinity 2020 izazovu, a to potvrđuje i što je broj finalista proširen za 2,5 puta.

Epilog je da su deca bila oduševljena takmičenjem, da su uživali u rešavanju problema, a sa njima i njihovi nastavnici. Odlični su bili na takmičenju, jedva smo izabrali finaliste,

istakao je Ivan Anić, organizator takmičenja Brainfinity 2020.

Ivan Anić

Brainfinity zadaci bili pravi izazov za učenike

Brainfinity 2020 izazov sastojao se od tri zadatka za koja su ekipe imale dva sata da ih reše i pošalju svoja rešenja.

Učenicima se posebno svideo zadatak sa letovanjem, a sudeći po pristiglim rešenjima, ekipe su se malo više pomučile rešavajući treći zadatak.

Dosta ekipa nije ispoštovalo pravila za slanje rešenja, ali je žiri ipak odlučio da sva pristigla rešenja uzme u razmatranje.

„Iako je Brainfinity 2020 izazov trajao dva sata, ekipama smo dali malo više vremena za rad, jer smo uzeli u obzir sve mogućnosti koje su mogle da utiču na njihovo učešće. Na primer, dosta ekipa nam je javilo da imaju problem sa brzinom interneta”, naveo je Anić i dodalo da će sledeće godine ocenjivanje biti rigoroznije.

Pogledajte zadatke koje su ekipe rešavale na Brainfinity 2020 izazovu.

Stižu pohvale sa svih strana

Učenici, nastavnici i roditelji su pokazali ogromno interesovanje za Braifinity takmičenje, a i zatrpali su nas lepim rečima.

Deci mnogo znači to što mogu da se takmiče još negde mimo škole. Takođe je bitno i to što ne moraju samo petice da učestvuju, već i deca koja su vešta, brza, vole matematiku i koja imaju razvijene preduzetničke sposobnosti – malo da zvučimo moderno 😏. A i lomljavina mozga im je baš prijala, za razliku od klasičnih takmičenja. A i meni,

istakla je Jelena Petrović-Mitić na Facebook stranici Brainfinity takmičenja.

„Dinamično, zanimljivo, jedinstveno”, „Odavno nismo imali ovako zanimljivo takmičenje koje zahteva timski rad, uključivanje saradnje, razmišljanja… i sve to u rešavanju vrlo realnih problema uz zabavu i druženje. Nešto što ih priprema za život u doba IKT.”, „Sjajno iskustvo, naš tim je prezadovoljan, zabavili su se, istraživali, sarađivali”, „Detektivski zadatak je bio fenomenalan! Bravo!” –  neki su od komentara na društvenim mrežama.

Kako su se plasirale ekipe na Brainfinity 2020 izazovu?

U subotu je objavljen spisak ekipa koje su prošle u finale Brainfinity takmičenja, a u nastavku možete pogledati kako su se plasirale ostale ekipe na Brainfinity 2020 izazovu.

Brainfinity žiri ocenio je ostale ekipe sa zvezdicama (od 0 zvezdica do 3 zvezdice):

*** (tri zvezdice)

Tri zvezdice dobile su odlične ekipe koje su specijalisti u problem solvingu. Članovi ovih ekipa su u stanju da se uhvate ukoštac i sa veoma ozbiljnim problemima… Najbolje ekipe sa tri zvezdice našle su se među našim finalistima.

** (dve zvezdice)

Ekipama koje su dobile dve zvezdice problem solving je jača strana. Ako se u budućnosti više budete bavili sličnim stvarima, razvićete svoje veštine rešavanja problema i postaćete eksperti u ovom domenu za samo nekoliko meseci uspešne zajedničke vežbe. Očekujemo vas naredne godine!

* (jedna zvezdica)

Ekipe sa jednom zvezdicom su na dobrom putu da postanu dobri u problem solvingu. Ostanite ekipa i vežbajte da zajedno rešavate probleme. To će vam pomoći u životu u raznim problemskim situacijama.

Bez zvezdica

Ekipe koje nisu dobile nijednu zvezdicu nisu rešavale zadatke na Brainfinity izazovu ili nisu uspele da pošalju svoja rešenja u predviđenom roku. Tim ekipama želimo više sreće sledeće godine.

POKLON za sve učesnike Brainfinity 2020 izazova

Svi učesnici Brainfinity 2020 izazova dobijaju nagradu bez obzira na to da li su prošli dalje u finale.

Zašto?

Brainfinity takmičari su pokazali da umeju da sarađuju, na delu su svima predstavili svoj jak timski duh, a bili su odlični i u poznavanju digitalne pismenosti, koja je neophodan preduslov za uspeh u životu.

Zato smo za sve učesnike Brainfinity 2020 izazova spremili besplatan kurs engleskog jezika.

Sve što je potrebno jeste da učesnici Brainfinity 2020 izazova POPUNE OVAJ UPITNIK, nakon čega ćemo kontaktirati s vama i omogućiti da iskoristite svoj besplatan kurs.

Svim učesnicima čestitamo na trudu, a finalistima želimo sreću u nastavku takmičenja.