6. razred pobednici

Pobednicima 6. razreda dodeljene nagrade

Brainfinity je podelio nagrade ekipama koje su zauzele prva tri mesta u kategoriji 6. razreda u finalu koje je održano u subotu, 6. juna, u Beogradu.

Nakon zvaničnog proglašenja pobednika u Brainfinity finalu, žiri je uočio da poeni ekipa 6. razreda nisu lepo obračunati i da po novom obračunu poena prvo mesto dele ekipe BunOgLAvci i Genijalci, drugo mesto ekipe Zeleni parni radijatori i Fantomi, dok treće mesto pripada ekipi Sremačka družina.

Zbog toga je Brainfinity organizovao dodelu medalja i nagrada ovim ekipama. Posetili smo BunOgLAvce u Kruševcu i Zelene parne radijatore u Nišu, dok smo Genijalce i Fantome ugostili u Savremenoj gimnaziji.

U poseti BunOgLAvcima u Kruševcu i Zelenim parnim radijatorima u Nišu

U utorak ujutro, 16. juna, Brainfinity se zaputio ka Kruševcu kako bi posetio OŠ „Vuk Karadžić”, odakle nam dolaze BunOgLAvci, prvoplasirana ekipa šestaka na našem ovogodišnjem takmičenju.

Iako smo stigli malo pre dogovorenog termina posete, BunOgLAvci, njihova nastavnica-mentorka i njihov direktor su nas nestrpljivo i sa osmehom čekali već na kapiji škole, gde smo ih odmah pitali za prve utiske sa finala.

„Prvi zadatak je bio teži, a drugi duži”, odmah nam je otkrio naš takmičar Atanasije Matić, dok je njegov drug Ognjen Đurić istakao da su imali malu tremu jer su prvi prezentovali rešenja pred žirijem.

Prof. Ivan Anić, idejni tvorac Brainfinityja, dodelio je Bogdanu, Ognjenu, Lavu i Atanasiju zlatne medalje, tablete, slatke pakete i ostale poklone, dok njihova nastavnica Dragana nije krila ushićenost što su se čak tri njene ekipe plasirale u finale ovogodišnjeg Brainifnityja, posebno se osvrnuvši na BunOgLAvce.

„Kao nastavniku, najviše mi se dopala saradnja sa decom. Pale su barijere učenik–nastavnik. Funkcionisali smo kao ekipa na istom nivou, jer smo svi stremili ka istom cilju. Brainfinity takmičenje je zanimljivo, sveže i drugačije”, podelila je svoja zapažanja Dragana Marić Peruničić, mentorka ekipe BunOgLAvci.

BunOgLAvci i Zeleni parni radijatori

Nakon što smo našim pobednicima 6. razreda dodelili zaslužene nagrade, zaputili smo se dalje u Niš, u OŠ „Vožd Karađorđe”, gde su nas dočekali Zeleni parni radijatori i njihov nastavnik Radoje Košanin, kojima smo uručili srebrne medalje i poklone.

„Brainfinity nam se svideo prošle godine, zbog toga smo se sada i prijavili. Takmičenje je opušteno, pa zato i nemamo pritisak, a ni tremu”, rekla je Tamara Ivković, članica ekipe Zeleni parni radijatori.

Njen nastavnik prof. Košanin istakao je da je svoje učenika za Brainfinity pripremao na časovima matematike.

„Na ovaj način radim 15 godina, pa tako ovi učenici kroz rešavanje problema nauče sve što je potrebno i iz matematike i iz ostalih predmeta. Ocene su sporedna stvar. Važno je da deca na času istražuju, da pronalaze podatke, da navode izvore i proveravaju ih”, rekao nam je prof. Košanin, naglasivši da škola postoji samo kako bi decu spremila za život.

Genijalci i Fantomi preuzeli svoje nagrade u Savremenoj gimnaziji

Nakon što smo podelili poklone kruševačkoj i niškoj ekipi, pozvali smo naše beogradske ekipe da posete Savremenu gimnaziju u četvrtak, 16. juna, kada smo im uručili zaslužene nagrade.

Genijalci i Fantomi

Ekipa Genijalci iz OŠ „Danilo Kiš” sa Voždovca nagrađena je zlatnim medaljama, tabletima, slatkim paketima, knjigama i vaučerima, dok je drugoplasirana ekipa Fantomi iz OŠ „Dragan Lukić” sa Bežanijske kose dobila srebrne medalje i poklone.

„Najviše mi se dopalo to što se koristi tehnologija, zato što je primenjivanje informacionih tehnologija bitno danas. Važno je da budemo obrazovani na taj način”, rekla nam je Sonja Mihailović, članica ekipe Genijalci, dok su ostali Genijalci konstatovali da su veoma zadovoljni organizacionim veštinama koje su pokazali u Brainfinityju.

I članovi ekipe Fantomi imali su samo lepe reči o Brainfinityju.

„Zajedničkim radom i trudom došli smo do ovog uspeha”, rekla nam je Katarina Dević, članica ekipe Fantomi, čiji članovi, kako su nam otkrili, posebno uživaju u istraživačkim zadacima.

Ovom prilikom popričali smo i sa mentorkama ove dve ekipe, koje su dobile članstvo u Institutu za moderno obrazovanje, dok su deca uživala u obilasku Savremene gimnazije, gde su se uverili zašto ova srednja škola s razlogom nosi epitet najmodernije Kembridž škole u regionu.

„Deca su veoma ponosna i zadovoljna osvojenim nagradama, ali iznad svega učešćem u ovako jedinstvenom i zanimljivom takmičenju, iz koga izlaze puna novih saznanja”, rekla je mentorka ekipe Genijalci Svetlana Savović i dodala: „Ovde je mnogo toga drugačije i novo. Zadovoljni su i učenici, ali i mi nastavnici, jer su deca shvatila da za kratko vreme mogu da urade mnogo više nego što sami procenjuju da mogu.”

„Ovo je vrlo specifično takmičenje koje iziskuje nove veštine, dobro razmišljanje, a problem solving je nešto što je našoj deci veoma potrebno. Učenicima je veoma bitno što su učestvovali u Brainfinityju i što su ostvarili plasman, jer će to uticati na njihovo samopouzdanje na prvom mestu”, rekla je Tanja Olear Gojić, mentorka ekipe Fantomi, i dodala da Brainfinity deci pomaže da obrate pažnju na stvari koje su životno korisne i potrebne.

Još jednom čestitamo ovim ekipama na postignutim rezultatima.

Brainfinity nastavlja da i preko leta organizuje zanimljive aktivnosti. Pratite naš sajt i društvene mreže kako biste bili u toku.