Napravite svoju idealnu školu po Brainfinity modelu

Brainfinity je, kao što vam je već dobro poznato, uzbudljivo i zabavno takmičenje obrazovnog karaktera, ali ono ne spada u redovne školske, već u dragocene vannastavne aktivnosti.

Mada i jedno i drugo služi obrazovanju, škola se često doživljava kao obaveza, a Brainfinity kao edukativna razonoda.

Možda, međutim, ova razlika ne mora da bude toliko izražena, tj. možda i osnovno i srednje obrazovanje može da postane zabavnije, a da pritom nimalo ne izgubi na kvalitetu – već naprotiv.

Šta vi mislite, može li škola da bude kao Brainfinity?

Da li ste se ikada pitali kako bi izgledalo kada bi vaša osnovna ili srednja škola bila napravljena po modelu Brainfinityja?

Da li biste voleli da kontrolne zadatke rešavate timski? Da mnoge školske zadatke obavljate van učionice, i to u realnim životnim situacijama?
Da zadaci nemaju jedno, već više tačnih rešenja, a da vaš rezultat zavisi od toga koliko uspešno obrazložite rešenje do kojeg ste došli?

Ako ste sebi postavljali ova pitanja, odlično, jer vas četvrti Brainfinity problem poziva da na njih odgovorite i date obrazloženje za svoj odgovor, a ako niste – počnite – kako biste i ovaj problem uspešno rešili.

Kako da rešite četvrti Brainfinity problem?

1. Prvi korak je da formirate četvoročlanu ekipu (ukoliko je još uvek nemate), kojoj ćete dati originalan naziv, a potom za nju dizajnirati što zanimljiviji logo. Detaljne informacije o prijavljivanju možete naći na ovoj stranici.

2. Drugi korak je prijava ekipe. Prijavljujete se tako što popunite ovu onlajn-prijavu.

3. Treći korak je logovanje na platformu, na kojoj vas od 25. 11. očekuje novi zadatak. Ukoliko već imate svoju ekipu, potrebno je samo da se ulogujete.

4. Četvrti korak je preuzimanje problema sa platforme, gde ćete dobiti detaljna i precizna uputstva za rešavanje problema.

I to je to, avantura može da počne!

Ubedite nas da je baš vaš model Brainfinity škole onaj pravi

U vašim školama verovatno postoje stvari koje vam se dopadaju, ali sigurno postoji i nešto čime niste previše oduševljeni i što bi, prema vašem mišljenju, moglo da bude bolje, zanimljivije i produktivnije.

Često vam nadolaze ideje kako bi se nešto moglo unaprediti, čega bi trebalo da ima više, a čega manje, šta bi trebalo uvesti u nastavu, a za čim možda i nema potrebe, ali nemate priliku da izložite i obrazložite svoje predloge.

Prilika da osmislite, predstavite i objasnite svoju viziju savršene škole je pred vama!

Prvi deo zadatka četvrtog Brainfinity problema od vas zahteva da budete što kreativniji osnivač moderne škole koja se zasniva na Brainfinity principima.

Nakon što predstavite svoj projekat Brainfinity škole, očekuje vas jako interesantan drugi deo zadatka, koji dolazi iz obrazovne ustanove čiji je jedan od osnivača među svetski najpoznatijim ljudima iz sveta tehnoloških inovacija i auto-industrije.

Saznajte o kojoj instituciji i kojoj ličnosti je reč, kao i na koji način da predstavite svoju zamisao Brainfinity škole, u zadatku koji preuzimate logovanjem na ovu platformu.

Ko zna, možda će vaše ideje o savršenoj školi delom ili u potpunosti postati stvarnost i uneti osveženje u osnovne i srednje škole.