Treći Brainfinity problem

U susret nedelji kodiranja

Treći Brainfinity problem „Prevedi poruku”, kreiran u saradnji sa Inicijativom „Digitalna Srbija”, donosi neprocenjivo iskustvo

Problem solveri, stiže treći Brainfinity problem!

Problem „Prevedi poruku” kreirali smo u saradnji sa neprofitnom organizacijom Inicijativa „Digitalna Srbija” kako bismo udruženo podstakli mlade da jačaju svoje digitalne veštine.

Ovog puta akcenat smo stavili na kodiranje, a treći Brainfinity problem je poseban i po tome što ekipe koje ga uspešno reše neće samo obezbediti plasman u Brainfinity izazov, već Inicijativa „Digitalna Srbija” za njih priprema posebnu posetu nekoj od najuspešnijih IT kompanija u Srbiji i priliku da se upoznaju sa problem solverima koji tamo rade.

Budući IT-jevci, jeste li za malo kodiranja?

Nakon skrivenih poruka koje smo tumačili u prvom Brainfinity problemu, a zatim i uplovljavanja u pesničke vode u drugom Brainfinity problemu, sada je na red došlo dešifrovanje.

Kako se tradicionalno svake godine u svetu od 10. do 25. oktobra obeležava nedelja kodiranja, odlučili smo da baš ovaj motiv iskoristimo za kreiranje trećeg Brainfinity problema. Zajedno sa Inicijativom „Digitalna Srbija”, sa kojom smo sarađivali na ovom problemu, želeli smo da vam kroz problem „Prevedi poruku” pomognemo da ojačate svoje veštine iz IT-ja i udružite ih sa računarskim mišljenjem, snalažljivošću, timskim radom, inovativnošću, ali i sa svim znanjima koja ste do sada stekli tokom školovanja.

Rešite treći Brainfinity problem „Prevedi poruku”

Vanzemaljci nam i dalje zadaju muke. Sada već šifrovanim jezikom. Okušajte se u rešavanju novog Brainfinity problema i svoja rešenja pošaljite OVDE najkasnije do četvrtka, 15. oktobra.

Za prolaz u Brainfinity izazov dovoljno je da ekipe urade samo prvi zadatak Brainfinity problema.

Napomena: Problem se nalazi na dve stranice i možete ga preuzeti klikom ovde.

Inicijativa „Digitalna Srbija” napravila još jedan korak u podršci obrazovanju u Srbiji

Nevladina i neprofitna organizacija sa strateškim ciljem razvoja jake, globalno konkurentne digitalne ekonomije u Srbiji, Inicijativa „Digitalna Srbija” prepoznala je Brainfinity kao odličan koncept za unapređenje neformalnog obrazovanja u Srbiji, što je samo jedna od njenih aktivnosti.

Pored ulaganja u strateške programe u oblasti formalnog i neformalnog obrazovanja, „Digitalna Srbija” ulaže i u programe razvoja startap ekosistema, pravno-regulatornog okvira, digitalne infrastrukture i javnog dijaloga o digitalnoj transformaciji.

Ono što je zajedničko Brainfinityju i Inicijativi „Digitalna Srbija” jeste to što želimo da maksimalno iskoristimo novitete koje nam donosi Četvrta industrijska revolucija, u kojoj se svet sada nalazi, i da kreiramo inventivne prilike primenjive u različitim sferama.

Verujemo da će se naša zajednička zalaganja preklapati i dalje u budućnosti.

Zanimljivo iskustvo za ekipe koje reše treći Brainfinity problem

Ekipe koje uspešno reše treći Brainfinity problem plasiraće se u Brainfinity izazov, ali tu nije kraj.

Zahvaljujući Inicijativi „Digitalna Srbija”, timovi koji ponude najbolja rešenja problema osvojiće mogućnost da jedan dan provedu u nekoj od najuspešnijih IT kompanija u Srbiji i razgovaraju sa ljudima koji timski svakodnevno rešavaju izazove u savremenoj industriji digitalnih proizvoda.

Jednostavno, Brainfinity ekipe dobiće jedinstvenu priliku da vide kako izgleda raditi u modernom poslovnom okruženju i otkriće da li je takav ambijent onakav kakvim ga zamišljaju za sebe u budućnosti.

Pre rešavanja Brainfinity problema obavezna prijava ekipe

Da biste pomoću trećeg Brainfinity problema mogli da se plasirate u Brainfinity izazov i osvojite vrednu nagradu koju dodeljuje „Digitalna Srbija”, neophodno je da prvo PRIJAVITE SVOJU EKIPU na Brainfinity 2021 takmičenje, ukoliko već niste prijavljeni.

Prijava za takmičenje je besplatna, a ako niste sigurni šta je sve potrebno da uradite kako biste uspešno prijavili svoju ekipu na Brainfinity 2021 takmičenje, pogledajte ovde.

Izazovniji problem donosi i veće šanse

Problem solveri, imate sasvim dovoljno vremena da uronite u ovaj problem. Ukoliko vam se učini da je pretežak, savetujemo vam da budete uporni i da ga čitate detaljno više puta. Sigurni smo da će vam se prave ideje izroditi vrlo brzo.

Podsećamo vas da je obavezno da pratite pravila takmičenja i propisane rokove i da svoja rešenja pošaljete najkasnije do 15. oktobra, jer rešenja koja stignu posle predviđenog roka nećemo uzeti u razmatranje.

Želimo vam sreću u rešavanju najnovijeg u nizu Brainfinity problema.