Zašto da se prijavite na Brainfinity takmičenje?

Pre samo nekoliko godina roditelji su podrazumevali da deca određeni deo vremena provedu u učenju, a da jedan deo dana bude namenjen igri. Međutim, u poslednjih nekoliko godina postalo je prostranjeno i sve više uvreženo mišljenje da je spoj učenja i igre najučinkovitiji, jer na taj način deca nemaju pritisak.

Jedan od najboljih primera jeste obrazovni sistem Finske, koji je u celom svetu poznat kao jedan od najboljih školskih sistema, prepoznatljiv najviše po učenju kroz igru.

Verujemo da biste vi najviše voleli da u školi imate što više igre na časovima, a što manje opterećenja. A da bi se to i realizovalo, potrebno je da se zajedno izborimo za to! Jedan od prvih koraka jeste Collaborative Problem Solving Challenge takmičenje – ono okuplja učenike koji su dosad već imali neko iskustvo u projektnoj nastavi i koji su se upoznali sa atipičnim načinom učenja.

Ovo je 5 razloga zašto bi trebalo da se prijaviš za takmičenje Brainfinity

1. Učestvovaćeš u jednom od najinovativnijih logičkih takmičenja u problem solvingu

Takmičenja ovog tipa odavno su postala hit u svetu, jer jačaju nekonvencionalne odlike deteta, proširujući im vidike, i pomažu im da uče na način na koji nisu navikli.

Rešavanjem problema na istraživački način ne samo da ćeš vidno napredovati već ćeš doprineti i razvoju svesti o ovakvom vidu učenja.

2. Steći ćeš nove drugare iz celog sveta

Ukoliko tvoja ekipa prođe u finale takmičenja, imaćete priliku da odmerite snage sa ostalim timovima, koji će u Beograd doći iz celog sveta.

Ali ćete već i pre izazova imati priliku da ostvarite kontakt sa vašim vršnjacima koji dele ista interesovanja – kako drugačije nego preko društvenih mreža.

3. Bićeš deo takmičenja koje će ti dati potpunu slobodu u rešavanju zadataka

Da li si ikada dosad čuo da takvo takmičenje postoji?

Na Brainfinity takmičenju možeš koristiti bilo koje informacione uređaje, raditi timski i birati kako da svoje ideje izneseš. Ako sa ekipom dođeš do finala, tada ćeš se upoznati i sa novim informacionim uređajima poput 3D štampača, 3D olovke, 3D skenera, interaktivnih stolova i tabli, VR-om…

4. Osvojićeš vredne nagrade

Pobednici ranijih Brainfinity takmičenja osvojili su pehare, medalje i tablete.

I ove godine pobednike očekuju vredne nagrade, a iznenađenje očekuje i njihove nastavnike-mentore.

5. Pokaži da si najbolji!

Iskoristi svoju šansu, pokaži sve svoje mogućnosti i takmiči se u zanimljivim logičkim mozgalicama.

Pokaži šta sve znaš na ovom takmičenju, jer tvoje znanje nema granicu.