Organizatori Brainfinity takmičenja podržavaju promene u obrazovanju

Da bi deca razvila problemsko razmišljanje i zaključivanje, da bi iskoristila sve svoje potencijale u školi i van nje i da bi nauku prihvatila kao nešto što se voli, a ne nešto što se mora, dobro je da im u tome još od ranog detinjstva pomažu vaspitači, pa kasnije učitelji, nastavnici, profesori…

Kako je u Srbiji u školama i dalje uglavnom rasprostranjen zastareli sistem učenja u kom deca ne mogu da ispolje sve svoje kapacitete, već često ostaju nezadovoljna načinom rada i uče mehanički, Institut za moderno obrazovanje je zajedno sa Science on Stage Europe za Srbiju odlučio da promeni ovu sliku i organizuje takmičenje Brainfinity, koje je namenjeno baš tome – da razvije problemsko razmišljanje kod dece, da ih nauči kako da obogate svoja znanja koristeći sve svoje mogućnosti i pripremi ih za dalje životne izazove.

Institut za moderno obrazovanje edukuje prosvetne radnike i promoviše najsavremeniju obrazovnu tehnologiju

Institut za moderno obrazovanje (IMO), sa sedištem u Beogradu, okuplja zaposlene u obrazovnim ustanovama i prezentuje im moderne tehnologije i tehnike, primenjujući ih u obrazovnom procesu, ali i razrađuje nove pristupe i metode u edukaciji mladih. Kroz različite konferencije, projekte i Cambridge Teaching Center, IMO pomaže pojedincima da postanu uspešniji, dok školama i obrazovnim ustanovama nudi nove načine da implementiraju tehnologiju i tehniku koja im je potrebna u radu.

IMO okuplja sve lidere u obrazovanju i nudi profesionalnu nastavnu praksu za buduće profesore. Više o IMO »

Science on Stage Europe doveo STEM obrazovanje u Srbiju

Zahvaljujući saradnji Instituta za moderno obrazovanje, nastavnici u Srbiji sada mogu da se obučavaju i na Science on Stage obukama za STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) predmete u Srbiji i da to znanje implementiraju u unapređenju ovog koncepta u nastavi.

Science on Stage (SonS) najveća je mreža STEM nastavnika u Evropi, koja se širi globalno, sa više od 100.000 predstavnika iz preko 30 zemalja Evrope, a trenutno uključuje i Kanadu, Egipat, Kazahstan i Gruziju. Mreža Science on Stage EU je nastala iz projekta „Physics on Stage”, koji su pokrenuli 1999. godine CERN (European Organization for Nuclear Research), ESA (European Space Agency) i ESO (European Southern Observatory), a u okviru „European Science and Technology Week 2000”. Zahvaljujući strogim kriterijumima koje je ispunio, Institut za moderno obrazovanje je postao predstavnik jedinstvene evropske organizacije Science On Stage Europe za Srbiju. Više o SonS »

Okupljajući nastavnike i druge prosvetne radnike koji žele da usavrše svoje obrazovne metode, IMO i SonS su 2020. godine organizatori takmičenja u problem solvingu, na kom imaju priliku da napreduju i učenici i nastavnici.