Prijavite se BESPLATNO na nedelju posvećenu kreativnom rešavanju Brainfinity izazova i unapredite svoje problem solving veštine! Brainfinity Problem Solving Week je i ove godine sa vama, u još boljem izdanju! Ovogodišnja nedelja problem solvinga održaće se od 7. do 13. decembra 2021. kao najveća besplatna online manifestacija u regionu, koja okuplja sve uzraste i profesije.…

Stiže poslednji Brainfinity projekat pre finala. Ovaj je do sada najveći izazov. Tema je verovatnoća – oblast matematike koja je veoma značajna danas na tržištu rada. Kako ova oblast nije dovoljno zastupljena u našem školskom sistemu, od vas se očekuje mnogo istraživanja i razmišljanja.

Napomena: Obratite pažnju na broj stranica koje ima ovaj zadatak. Ceo zadatak se ne nalazi samo na prvoj stranici, već na tri stranice.

Brainfinity projekat IPOČINJEMO: Preuzmite prvi Brainfinity projekat! Čekamo vaša rešenja U nastavku je prvi Brainfinity projekat. Potrudite se da za svaku tvrdnju pribavite dokaze, a rešenja nam pošaljite isključivo u PDF-u (do 50 MB) na brainfinity@institut.edu.rs. Rok za slanje rešenja je do petka, 16. aprila, do ponoći.

Brainfinity problem solveri, naredni krug takmičenja – Brainfinity izazov – sve je bliži. Kako smo odlučili da produžimo prijavu na Brainfinity takmičenje zbog velikog interesovanja dece i nastavnika, nove ekipe koje se prijave imaju još jednu šansu da svojim znanjem i veštinama nastave borbu za vredne nagrade koje vam spremamo ove godine. O čemu je…

Brainfinity izazov nam se polako približava, pa je došlo vreme za poslednji Brainfinity problem koji vas može kvalifikovati u Brainfinity 2021 izazov.

Još jedno iznenađenje tokom raspusta! Objavljujemo i osmi Brainfinity problem, tako da u toku ovog zimskog raspusta više nemate duplu šansu da svojoj ekipi obezbedite plasman u Brainfinity 2021 izazov, već imate čak trostruko veću šansu za to.

Prvo iznenađenje koje smo pripremili za vas tokom raspusta je tu! Sedmi Brainfinity problem objavljujemo malo ranije kako biste imali više vremena da mu se posvetite.

Znamo da vam se video-problem iz ovogodišnjeg Brainfinity finala posebno svideo. Zato smo odlučili da vam napravimo još jedan. Šesti Brainfinity problem je namenjen ljubiteljima ekologije. Tema je od velikog značaja za našu planetu, zato jedva čekamo da vidimo vaše rešenje.

Brainfinity takmičenje posvećuje V Brainfinity problem Brainfinity problem solving weeku, jedinstvenoj nedelji problem solvinga koja će se od 7. do 13. decembra održati u čast rođenja začetnika problem solvinga, mađarskog matematičara Đerđa Poje (Pólya György). Zato smo odlučili da ovog puta zamenimo uloge: u V Brainfinity problemu učenici ne rešavaju probleme…

Vreme je za rešavanje novog Brainfinity problema! Kreirali smo ga kako bismo ojačali finansijsku pismenost dece, jer će deca na realnim primerima videti kako funkcioniše berza. Važno je napomenuti da je sav novac koji ćemo koristiti u ovom problemu imaginaran.

Problem solveri, stiže treći Brainfinity problem! Problem „Prevedi poruku” kreirali smo u saradnji sa neprofitnom organizacijom Inicijativa „Digitalna Srbija” kako bismo udruženo podstakli mlade da jačaju svoje digitalne veštine.

Pred vama je drugi Brainfinity problem! Rešite ovaj književni problem i svoju ekipu dovedite u drugu fazu Brainfinity 2021 takmičenja.

Овај садржај је заштићен лозинком. Да бисте га видели, молимо вас да унесете своју лозинку испод: