Trening za finale i šansa za nove finaliste

Dragi problem solveri,

Kao što dobro znate, problem solving je veština koja, kao i sport, zahteva neprestano treniranje. Vijuge se nipošto ne smeju opustiti, već moraju „biti u kondiciji”. Samo redovno vežbanje može vam obezbediti siguran napredak u problem solvingu, a to znači i u kreativnosti, kritičkom mišljenju i kognitivnim sposobnostima uopšte.

Zato smo se pobrinuli da vam vreme preostalo do finala ne prođe bez vežbanja. Pripremili smo vam Brainfinity projekte koji će vam u naredne tri nedelje održavati visoku koncentraciju i držati vas u stanju visoke detektivske pripravnosti.

Brainfinity projekata ukupno ima tri, a prvi od njih je dostupan na BF platformi, tako da možete odmah početi sa rešavanjem.

Šansa za takmičare koji se nisu plasirali u BF finale i BF izazov

Pored toga što će biti sjajna vežba za finaliste, Brainfinity projekti će za sve BF ekipe koje su se ove godine takmičile predstavljati i novu šansu da se plasiraju u finale.

Da, dobro ste čuli! Apsolutno SVE Brainfinity ekipe koje se dobro pokažu u rešavanju BF projekata imaju šansu da se nađu među ovogodišnjim finalistima – i one koje su se plasirale u BF izazov i one kojima to ove godine nije prošlo za rukom.

Kako da rešite prvi Brainfinity projekat?

1. Prvi korak je logovanje na platformu, na kojoj vas od ponedeljka, 11. 4. očekuje prvi Brainfinity projekta.

2. Drugi korak je rešavanje Brainfinity projekta za koji imate pet dana – do narednog petka u ponoć.

3. Treći korak – Kada rešite zadatke iz projekta, rešenja dostavljate isključivo na BF platformu sa koje ste i preuzeli projekat.

I to je sve. Put ka finalu može da počne!

U finale prolaze prve četiri ekipe

Međutim, da biste se rešavanjem BF projekata pridružili finalistima, potrebno je da budete među prve četiri ekipe sa najvećim brojem bodova. 

Zato se, dragi problem solveri, nemojte štedeti, nego navalite na Brainfinity projekte!

Pet dana za rešavanje Brainfinity projekta

Brainfinity projekat sastoji se iz jednog malo obimnijeg zadatka koji je isti za sve razrede, a vaša ekipa će imati pet dana da ga reši.

Projekti će se objavljivati naredne tri nedelje, svakog ponedeljka, počevši od danas.

Svoja rešenja, dake, možete poslati u roku od pet dana od objavljivanja Brainfinity projekta, tačnije do prvog narednog petka, do ponoći.

Ovog puta nećemo uzimati u obzir rešenja koja pristignu nakon isteka roka predviđenog za rešavanje.

Udružene snage, a ne individualan rad

Kao što već znate, Brainfinity je Collaborative Problem Solving Challenge, pa prihvatamo isključivo timski rad u rešavanju ovih projekata.

Zadaci koje smo za vas pripremili u okviru Brainfinity projekata preuzeti su iz udžbenika „BIGZ školstva” i obraćaju se pojedincima, ali tu činjenicu bi trebalo da zanemarite i da OBAVEZNO ove zadatke rešavate sa svojom četvoročlanom ekipom.

Ovom prilikom zahvaljujemo našem partneru „BIGZ školstvo” na dozvoli da sa vama u okviru naših Brainfinity projekata podelimo zadatke iz njihovih udžbenika.

Iskoristite šansu i budite deo Brainfinity 2022 finala

Ne propustite da učestvujete u ovom jedinstvenom Brainfinity projektu i ostvarite šansu za plasman u Brainfinity finalu gde vas čekaju vas zanimljivi zadaci.

Prvi Brainfinity projekat preuzmite na OVOJ PLATFORMI.