PRVI PUT U REGIONU

Interdisciplinarni problem solving program za osnovce i srednjoškolce

Ovladajte najvažnijom (i najzabavnijom) veštinom
koja garantuje uspeh na svim poljima

Kada donosite odluku u koju školu da se upišete ili kojom rutom da se vratite sa posla kako biste izbegli gužve na putu ili kada rekonstruišete svoje kretanje u stanu dok pokušavate da se setite gde ste ovaj put ostavili telefon, vi zapravo koristite jednu od najvažnijih veština današnjice – problem solving.

To je ista ona veština koja se koristi u nauci, tehnici, biznisu i koja je omogućila da imamo struju, kompjutere, internet i još mnogo velikih otkrića bez kojih naš svet ne bi bio isti. Ona podrazumeva rešavanje svakodnevnih životnih, poslovnih i akademskih situacija pomoću znanja iz škole, timskog rada, kreativnosti i razmišljanja.

Upravo zato je prema Svetskom ekonomskom forumu problem solving veština broj 1 kojom učenici treba da ovladaju kako bi mogli da uspešno žive i rade u 21. veku.

A zahvaljujući Brainfinity Schoolu, od sada osnovci i srednjoškolci širom Srbije mogu da usvajaju dragocene problem solving veštine.

Zašto baš Brainfinity Problem Solving School?

Da li ste znali da ćemo do 2030. godine provoditi čak oko 90% više vremena nedeljno rešavajući probleme?

Ili da će sveukupna potražnja za problem solving veštinama prilikom zaposlenja porasti za neverovatnih 36%?

Odnosno – da će u nadolazećoj eri automatizacije usled napretka AI i MA tehnologija, kompleksni problem solving biti jedna od važnih veština, koja će omogućavati ljudima da dođu do zaposlenja?

PRIJAVITE SE ODMAH »

Svet bez problem solvinga je nezamisliv

Od razvijenih problem solving veština zavisi upisivanje fakulteta, pronalaženje posla, izgrađivanje karijere. Drugim rečima: sve ono što današnje osnovce i srednjoškolce očekuje u budućnosti.

Međutim, upravo je prema relevantnim istraživanjima problem solving jedna od osobina koje najčešće nedostaju svežim diplomcima. Ne znaju kako da razmišljaju i rešavaju probleme sa kojima se susreću u svakodnevnom radu i životu, bez obzira na to kojom se profesijom bave.

Zato je veoma važno da osnovci i srednjoškolci što pre ovladaju ovom ključnom veštinom.

Sada i učenici u Srbiji mogu postati uspešni problem solveri

Po prvi put u regionu dostupan je jedinstveni program problem solvinga – Brainfinity School. Pod vođstvom istaknutih nastavnika u ovoj oblasti učenici će rešavati izazovne mozgalice, usvajati znanja iz brojnih predmeta i napredovati na različitim planovima.

Brainfinity časovi održavaju se vikendom u Omladinskih brigada 86 na Novom Beogradu ili onlajn – putem inovativne Distance Learning platforme.

Najsavremeniji i najefikasniji nastavni pristup konačno je dostupan i učenicima u Srbiji.

PRIJAVITE SE »

Brainfinity School – interdisciplinarni koncept učenja

Problem solving predstavlja kompleksnu veštinu razmišljanja, istraživanja i kreiranja radi rešavanja različitih tipova otvorenih problemskih zadataka. Stoga je najefikasniji kada se odvija kao timska aktivnost, baš kao u Brainfinity Schoolu, tj. kada učenici sarađuju jedni s drugima u grupi i zajedno pronalaze, isprobavaju i procenjuju različita rešenja za određene probleme.

U Brainfinity Problem Solving Schoolu znanja se ne usvajaju bubanjem formula, činjenica i datuma, već traženjem kreativnih rešenja za složene probleme iz stvarnog sveta. Na taj način povezuju se znanja iz različitih oblasti, a naučeno se nikada ne zaboravlja.

Kroz problemske zadatke učenici usvajaju konkretno i konceptualno znanje iz jednog ili više predmeta i veštine koje im omogućavaju da to znanje na pravi način upotrebe. Drugim rečima, zahvaljujući problem solvingu učenik stiče ključne veštine neophodne za akademski i profesionalni uspeh.

Jednostavno, za razliku od tradicionalnih zadataka i testova koji obično proveravaju samo jednu karakteristiku učenika, Brainfinity problem solving pristup razvija kod učenika višestruku inteligenciju tako što poboljšava sve aspekte njihove ličnosti:

kognitivni

nova znanja i veštine

afektivni

motivacija, samopouzdanje, pozitivne emocije

fizički

razvoj psihomotornih veština

karakterni

ljubaznost, empatija, etika

Šta sve dobijate?

Dva sata nedeljno

U učionici ili onlajn

Interdisciplinarne zadatke

Timski rad

Posvećene nastavnike

Kompletnu podršku

Savremenu tehnologiju

Nastavne materijale

BrainCoinFinity bedževe

Mogućnost učestvovanja na takmičenju

Personalizovana kriptovaluta umesto ocena

Brainfinity School neguje moderan pristup u kome se nivo znanja i veština učenika ne vrednuje običnim ocenama. Umesto njih, po uspešno završenom zadatku učenici dobijaju jedinstvene BrainCoinFinity bedževe. Reč je o personalizovanim NFT bedževima, kul kriptovaluti sa posebnom vrednošću. Ove bedževe učenici mogu da zamene i za do 1.000 evra popusta prilikom upisa u neku od LINK edu Alliance ustanova.

Kul obrazovanje koje vredi i u stvarnom i u digitalnom svetu.

PRIJAVITE SE »

Usvajanje znanja i veština za 21. vek

 • Samomotivacija i imaginacija
 • Hrabrost i pametan rizik
 • Kritičko razmišljanje
 • Problem solving
 • Efektivna komunikacija
 • Upravljanje vremenom
 • Celoživotno učenje
 • Adaptivnost i fleksibilnost
 • Digitalne kompetencije
 • Efektivan timski rad

Zašto je Brainfinity School pravi izbor
za svakog osnovca i srednjoškolca?

Na testu u kome je trebalo da svoja znanja upotrebe u novom kontekstu, učenici koji su učili u grupi i kroz problem solving ostvarili su bolje rezultate od učenika koji su učili individualno i na tradicionalan način.

Kroz redovno rešavanje složenih, zabavnih i podsticajnih mozgalica učenici treniraju svoj mozak i jačaju koncentraciju.

Traganje za rešenjima zahteva od učenika i pravilno razmišljanje, otuda se kroz problem solving aktivnosti na zabavan način usvajaju važni koncepti mišljenja.

Problem solving je primenljiv u svim sferama života. On donosi realne probleme koje učenici moraju da reše upotrebom i povezivanjem različitih znanja. Zbog toga je to jedna od najkorisnijih veština.

Rešavanje problema u timovima, uz međusobnu saradnju, razmenu mišljenja i ideja, razvija komunikacijske veštine, istraživački i timski duh, što su važne osobine za 21. vek.

Problem solving podrazumeva otvorene probleme u kojima ne postoji samo jedno rešenje, već ima više puteva do cilja. Otuda je svaki vid razmišljanja potencijalno ispravan. Učenici se ne boje da postavljaju pitanja, predlažu rešenja, ali i uče iz pokušaja i pogrešaka.

Kritičko mišljenje, kreativnost, istraživanje i ispitivanje, samostalnost, inicijativa i upornost, upotreba informacija, sistematično mišljenje, komunikacija, (samo)refleksija

Da bi pronašli rešenja za složene probleme, učenici moraju da razmišljaju out-of-the-box i da tragaju za originalnim i nepredvidivim rešenjima. Zbog toga problem solving razvija važnu moć kreativnog mišljenja.

Zavirite u jedan deo Brainfinity časa

Na današnjem času govoriće se uopšteno o problem solvingu.
Uz zabavan, interaktivan video nastavnik upoznaje učenike sa temom.

 • Nastavnik potom postavlja podsticajna pitanja koja temu povezuju sa realnim iskustvom učenika: „Navedite jednu situaciju kada ste imali neki problem i opišite kako ste ga rešili”.
 • Nakon razmene iskustava se rešavanjem problema sledi igrani video koji prikazuje karakterističnu situaciju u kojoj jedan od učesnika treba da pokaže svoje problem solving sposobnosti.
 • Prelazi se na diskusiju gde učenici analiziraju video koji su pogledali, postavljaju se u situaciju lika iz videa, razmišljaju kako bi oni postupili u datoj situaciji i to dele sa drugima.

Nakon dobrog zagrevanja kroz temeljnu analizu i diskusiju prelazi se na konkretan problem koji se učenicima postavlja putem videa u kojem se oni upoznaju sa problemom preko zanimljive igrane scene.

Ovo je samo jedan od izazovnih i interesantnih problem solving zadataka koje učenici redovno rešavaju u Brainfinity Schoolu.

Brainfinity School – za radoznale, kreativne i nasmejane problem solvere danas, a uspešne i ostvarene ljude sutra

Brainfinity School pokriva najznačajnije edukativne oblasti današnjice:

Problemski
zadaci

Analiza
podataka

Fermijevi
problemi

Digitalni
novac

Donošenje
odluka

IT

Ekologija

Zdrava
ishrana

Preduzetništvo

Sport

Steam

Umetnost

Kada tačno Brainfinity School počinje sa radom i kako da se upišete?

Brainfinity School sa radom zvanično počinje u septembru 2022. godine.

Sve što je potrebno da biste se upisali jeste da imate želju da se usavršavate u ovoj u isto vreme zabavnoj i višestruko korisnoj disciplini 21. veka!

Međutim…

Finalisti Brainfinity takmičenja mogu ODMAH u Brainfinity School!

Ako ste na nekom od dosadašnjih Brainfinity takmičenja stigli do finala, možete se upisati sada i krenuti na najuzbudljiviju problem solving avanturu dosad, po ceni od samo 20 evra mesečno, već u februaru, što znači odmah, ali pazite…

Maksimalan broj ekipa koje mogu da krenu u školu od februara ograničen je na 9 prvoprijavljenih! Da biste bili deo ove prve postave Brainfinity Schoola, potrebno je, dakle, da osim toga što ste finalista –

budete i brzi!

Ni ovde nije kraj iznenađenjima…

Svi mogu da se upišu već sada po vrlo povoljnoj ceni!

Brainfinity School Puna cena Cena do 15. 2.
Onlajn 85 54
U učionici 100 63

* Cene su izražene u evrima na mesečnom nivou.

Apsolutno svi budući eksperti u problem solvingu, tj. znanjima i veštinama 21. veka, mogu se upisati već sada, i to po specijalnom popustu koji važi do 15. 2, a krenuti na uzbudljivo problem solving putovanje u septembru.

Zato, dragi budući igrači pobedničkog Brainfinity School tima, pogledajte Brainfinity problem ispod (u prijavi) i rešite ga što pre.

Ovaj problem je specifičan po tome što je najjednostavniji do sada i što ima samo jedno tačno rešenje, koje donosi nagradu od neprocenjive vrednosti!

Go, go, problem solvers!:)

A sada je red na vas da isprobate svoje problem solving veštine

Verujemo da ćete ovaj problem lako rešiti: Šta je potrebno da učenik usvoji najtraženiju veštinu današnjice koja će višestruko unaprediti njegova znanja i sposobnosti?

U pravu ste.

Sve što je potrebno je da se:

PRIJAVITE ODMAH!

Dobro došli.
Oni su oduševljeni Brainfinity problem solving pristupom

Veštine za budući posao

„Mislim da je ovo sjajna prilika da naučimo kako da efikasnije i brže rešavamo probleme u timu, što će mi kasnije značiti za budući posao.”

Vojin Prokopijević,
učenik

Vredna pomoć mentora

„Pomoć mentora nam je veoma značila. Upravo vam takva podrška treba za učenje novih stvari.”

Žana Jelovac,
učenica

Problem solving je neophodan

„Problem solving je nešto što je našoj deci veoma potrebno. To je i njima, ali i nama nastavnicima, veliki izazov.”

Tanja Olear Gojić,
učiteljica

Priprema dece za tržište rada

„Program koji promoviše STEAM predmete i problemsko razmišljanje. Sve ono što pomaže učenicima da se snalaze na tržištu rada.”

Sanja Ječmenica,
nastavnica