Dragi naši takmičari, čestitamo vam na plasmanu na Brainfinity izazov

Čestitamo svim BF Problem Solverima koji su se plasirali u drugi krug Brainfinity takmičenja – BF izazov sa iskrenom željom da vaša naredna stanica bude Brainfinity finale!

Kao što vam je svima poznato, za prolazak u BF izazov 2022  bilo je potrebno rešiti bilo koji od sedam BF problema, ali smo vas uvek savetovali da ih rešavate što više,, jer glavni cilj ovog takmičenja nije prvo niti treće mesto u finalu, već pre svega razvijanje vaših problem solving veština – kreativnosti, kritičkog mišljenja, logičko-matematičkih sposobnosti, korisne upotrebe savremenih tehnologija i istraživanja, a sve to u duhu timskog rada, kvalitetnog druženja i igre.

Misija Brainfinityja: Kompetencija ispred kompeticije

Posebno nam je zadovoljstvo da ustanovimo da ste u velikom broju poslušali ovaj naš savet i da su mnogi od vas i nakon što su rešili jedan problem nastavili sa rešavanjem problema zaključno sa poslednjim. Posebno pohvaljujemo ekipe koje su rešile sve ili većinu BF problema i time omogućile uspeh Brainfinity misije, a to je kompetencija ispred kompeticije.

Kratak podsetnik za izazov

Brainfinity izazov startuje prekosutra, 2. 4. 2022. u 10 časova, a završava se u 13.00. Zato imamo potrebu, iako ne sumnjamo da ste dobro upoznati sa pravilima BF izazova, da vas pred samo takmičenje podsetimo na nekoliko korisnih saveta koji će vam omogućiti da, što je više moguće, otklonite nepredviđene situacije koje bi mogle da vas ometaju u rešavanju zadataka.

Na šta posebno treba da obratite pažnju?

Na vreme organizujte mesto sa kog ćete učestvovati u izazovu

Izazov možete rešavati sa bilo koje lokacije po izboru, ali važno je da odaberete lokaciju koja će vašem timu najviše odgovarati. Nekome više odgovara da bude u zatvorenom prostoru, nekome u kafiću, nekome u prirodi. Sazovite svoj tim i procenite u kom ambijentu najbolje funkcionišete.

Razmotrite da li ćete svi biti zajedno ili ne

Izazov možete rešavati tako što je ekipa okupljena na jednom mestu, ali i tako što su članovi ekipe na različitim lokacijama. Obavite konsultacije oko toga koja vam opcija više odgovara. Jedini kriterijum pri odlučivanju neka vam bude lični osećaj najprijatnijeg okruženja za takmičenje u kome možete postići najveću efikasnost.

Proverite ispravnost računara, telefona i interneta

Tehnološka oprema i dobar internet su osnova vašeg naoružanja za takmičenje! Zato dobro proverite da li internet besprekorno funkcioniše, da li su vaši uređaji ispravni i da li možete bez poteškoža da se ulogujete na platformu. Obavezno se ulogujte na platformu bar 20tak minuta pre početka izazova i maksimalno umanjite šanse da eventualni kvarovi ili prekidi veze otežaju vaš proces rešavanja zadataka.

Pratite naš sajt Brainfinity Challenge, kao i naše Brainfinity stranice na Instagramu i Facebooku

Na našim Instagram i Facebook stranicama, a još detaljnije na sajtu Brainfinity Challenge, redovno vas obaveštavamo o svim važnim informacijama u vezi sa takmičenjem Brainfinity. Redovno nas pratite na društvenim mrežama i sajtu i sigurno ćete pronaći neke korisne informacije koje bi vam mogle pomoći u BF izazovu, a kasnije i u finalu.

Važna informacija za roditelje!

Popunite saglasnost za učešće vaše dece u Brainfinity izazovu 2022

Brainfinity je osnovan sa željom da se deci i mladima pruži zanimljiv edukativni sadržaj koji će povoljno uticati na njihov razvoj, kao i da ih što bolje snabde najkorisnijim savremenim znanjima i veštinama za 21. vek.

Ipak, neophodna nam je vaša saglasnost po pitanju učestvovanja vaše dece u Brainfinity takmičenju kojom nam potvrđujete da delite mišljenje o pozitivnom vaspitnoobrazovnom uticaju problem solvinga na učenike osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Saglasnost dajete popunjavanjem ove forme, a rok za davanje saglasnosti je 31. 3. 2022.

VAŽNO! UČENICI ČIJI RODITELJI NE POPUNE SAGLASNOST DO NAVEDENOG DATUMA NEĆE MOĆI DA UČESTVUJU U BRAINFINITY IZAZOVU!

SAGLASNOST POPUITE OVDE.

Želimo vam uspeh u izazovu i plasman u finale!